5.1.2013 22:52

Χιώτης στη λίστα Λαγκάρντ επειδή βοήθησαν το παιδί του!

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Μ. ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ KAΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 47.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΜΕ ΕΡΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΙ ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ KAWASAKI

 

Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά στην διαβόητη λίστα Λαγκάρντ, η αξιοπιστία της οποίας  διακυβεύεται από υποθέσεις όπως της οικογένειας του Καρδαμυλίτη Μάρκου Πυρόβολου.

Η οικογένεια του ταλαιπωρείται επειδή περιλαμβάνεται στη λίστα το όνομά του και έχει κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, για να αποδείξει πως και με ποιο τρόπο έγινε το 2009 μια κατάθεση 47.000 ευρώ σε Αγγλική Τράπεζα, στο όνομα του επτάχρονου γιού του  Κωνσταντίνου.

Οι Καρδαμυλίτες γνωρίζουν ότι «κατηγορείται» άδικα αφού άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο τον βοήθησαν οικονομικά για να μαζευτεί το αναγκαίο ποσόν και να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο του Λονδίνου Great Ormont ο 10χρονος σήμερα Κωνσταντίνος που  πάσχει από την νόσο Kawasaki.

Η κατάθεση έγινε το 2009 μέσω της Εθνικής Τράπεζας, με τη βεβαίωση του ΙΚΑ ότι η ασθένεια του δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα και τα χρήματα εισπράχθηκαν από το νοσοκομείο αμέσως μετά την εισαγωγή του νεαρού. Όλα πήγαν καλά και από τότε ελέγχεται κάθε έξι μήνες για την κατάσταση της υγείας του με εισαγωγές στο ίδιο νοσοκομείο ή με εξετάσεις που γίνονται σε θεραπευτήρια των Αθηνών και στέλνονται στο Great Ormont για την εξαγωγή του πορίσματος.   

 

Τα στοιχεία

Ευτυχώς για την οικογένεια, υπάρχουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη νομιμότητα της συναλλαγής και του λογιαριαμσού με ονομαστική κατάσταση των χορηγών και με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Τη Δευτέρα η οικογένεια θα έχει επαφή με τη συμβολαιογράφο Στέλλα Κανάριου και τη ΔΟΥ Χίου για τη βεβαίωση όλων των στοιχείων που την αφορούν, τα οποία θα προωθηθούν στην Εισαγγελία για να αρθεί κάθε υποψία και να απαλλαγούν απο την κατηγορία.

 

Αντί να βοηθήσει…

Ο πατέρας Μ. Πυρόβολος εκφράζοντας την πικρία του για τη νέα ταλαιπωρία που υποβάλλεται από το ανεπαρκές κράτος, τονίζει ότι του ζητάνε να πληρώσει για χρήματα από έρανο  των συχωριανών του που ποτέ δεν διαχειρίστηκε ο ίδιος και βέβαια δεν είχε και δεν  έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει.

Οικογένεια και χωριανοί θα κάνουν ότι απαιτείται γιατι μπορούν να αποδείξουν τη νομιμότητα της διαδικασίας και τη διαφάνεια της  διαδρομής που ακολούθησαν τα 47.000 ευρώ, που όχι μόνο σκοτεινή και βρώμικη δεν είναι, αλλά καθαγιάζεται από την ακτινοβολία της φιλανθρωπίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ