Κοινωνία

29/7/15 16:03

τελ. ενημ.: 29/7/15 18:35

Χιώτης ο ένας από τους δύο ληστές που "ξάφριζαν" περαστικούς στα Εξάρχεια

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ενός 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 19 Ιουλίου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια, και σε βάρος ενός 26χρονου συνεργού του, ο οποίος αναζητείται κι έχει γεννηθεί στη Χίο. Οι δύο δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών στην περιοχή των Εξαρχείων. 
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, οι ανωτέρω, το τελευταίο τετράμηνο τουλάχιστον, εντόπιζαν νεαρά κυρίως άτομα, που κινούνταν στην περιοχή των Εξαρχείων, τα προσέγγιζαν με το πρόσχημα ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστηρίζουν. Στη συνέχεια, με την απειλή σωματικής βίας, είτε στο ίδιο σημείο, είτε οδηγώντας τα στον λόφο του Στρέφη, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. 
Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί ότι ενέχονται σε 30 ληστείες, τις οποίες διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της κλοπής από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοφορίας. 

Σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, πρόκειται για τον Παρασκευά Μπακάλη του Ευθυμίου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι και ο οποίος συνελήφθη, και για τον Λυγερό Γεώργιο του Νικολάου και της Ιωάννας που γεννήθηκε το 1989 στη Χίο και αναζητείται.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος είχε απασχολήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς είχε συλληφθεί από το ΤΔΝ Χίου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση