16.7.2014 10:02

Χιώτης Λιμενικός, έσωσε 4χρονο Σύριο από βέβαιο πνιγμό

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΑ ΓΡΙΔΙΑ

Στη διάσωση  34 μεταναστών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Γριδίων.

 Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014”, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, κατέστρεψαν τη λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα. Στον πανικό που επικράτησε ένα από τα 3 παιδιά που επέβαιναν στο φουσκωτό, ξέφυγε από την αγκαλιά της μητέρας του,  εξαφανίστηκε στα κύματα και άρχισε να βουλιάζει.

Χωρίς δεύτερη σκέψη Χιώτης Λιμενικός που επέβαινε στο σκάφος της δίωξης βούτηξε στη θάλασσα και επανέφερε τον 4χρονο Σύριο στην επιφάνεια.

Άμεσα το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, των υπολοίπων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ