19.11.2015 13:08

Χιώτης εργολάβος στο Παντουκειός

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2017

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του γεφυριού στο Παντουκειός με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να ετοιμάζεται να υπογράψει σύμβαση με εργολαβική εταιρία της Χίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θ. Βαλσαμίδη η καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης οφείλονταν στο γεγονός ότι η δεύτερη εταιρεία κατέθεσε ένσταση κατά της ανακήρυξης του πρώτου αναδόχου με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να καθυστερήσουν.

«Αποδείχθηκε ότι η πρώτη εταιρεία είχε κάποιες ελλείψεις με αποτέλεσμα η εργολαβία να παραχωρηθεί στην δεύτερη εταιρεία που τυγχάνει να είναι από τη Χίο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον προχωράμε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες τόσο για το γεφύρι όσο και για τη διάνοιξη και αποκατάσταση του δρόμου πριν και μετά από αυτό», εξήγησε στον «π» ο κ. Βαλσαμίδης.

Όπως πάντως ανέφερε ο ίδιος, το έργο θα πρέπει να καταστεί λειτουργικό μέχρι τον Μάρτιο του 2017 οπότε και θα ελεγχθεί η λειτουργικότητά του.

«Αυτό που απομένει πλέον είναι να εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ μία συνολική μελέτη από το Μερσινίδι μέχρι το Παντουκειός και από εκεί μέχρι τον κόμβο της Συκιάδας, μέσα από την οποία θα επιλυθούν σημαντικά προβλήματα του οδικού δικτύου της βόρειας Χίου», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ