30.10.2014 16:23

Χιώτες και Λεβαντίνοι αναζητούν τις ρίζες τους [ΒΙΝΤΕΟ]

Σημαντικοί ιστορικοί κι επιστήμονες έφθασαν στο νησί στα πλαίσια του 2ου συμποσίου Λεβαντίνων που πραγματοποιείται στη Σμύρνη

Τα κοινά σημεία που ενώνουν την ιστορία των Γενοβέζων και των Χίων αναζητούν από την Πέμπτη οι Χίοι, οι Γενοβέζοι  και οι Σμυρνιοί συμμετέχοντες στο 2ο Λεβαντίνικο Συμπόσιο  που οργανώνεται στη Σμύρνη, έχοντας ως θέμα του τις Λεβαντίνικες οικογένειες.

Ποιοι ήταν οι Λεβαντίνοι

Λεβαντίνοι γενικότερα λέγονταν οι Ευρωπαίοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ανατολή. Στην ιστορία Λεβαντίνους συναντούμε στη Χίο, στη Σμύρνη, στη Μάλτα. Οι απόγονοι τους αλλά και διάσημοι και πολύ σημαντικοί ιστορικοί αναλυτές βρέθηκαν χθες στη Χίο και σήμερα θα βρίσκονται στη Σμύρνη, στα πλαίσια του συνεδρίου τους που πραγματοποιείται.

Επιστήμονες διεθνούς κύρους και νεώτεροι ερευνητές θα μιλήσουν για το πολιτισμικό φαινόμενο του Λεβαντινισμού και τις εκφάνσεις του εστιάζοντας στις διάφορες εθνικές ομάδες που απαρτίζουν τους Λεβαντίνους, στις εμπορικές δραστηριότητες, στην προσωπογραφία και γενεαλογία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τρέχουσα έρευνα για την γενεαλογία και την κοινωνική ιστορία της Χίου, της Μάλτας, της Σμύρνης κι άλλων περιοχών του Αιγαίου.

Οι αφίξεις

Τους 18 επιστήμονες και επισκέπτες, συνέδρους υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι στο Τελωνείο, ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς που συμμετέχει και στο συνέδριο. « Είναι πολύ ευχάριστο που έρχονται κοντά οι δυο λαοί με βάση το ακαδημαϊκό πεδίο» είπε χαρακτηριστικά υποδεχόμενος τους φιλοξενούμενους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ