12.9.2013 12:34

Χημειοθεραπείες στη Χίο

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Παραδίδουμε στους ασθενείς μια αίθουσα χημειοθεραπείας που θα τους προφέρει καλύτερη ποιότητα περίθαλψης, με τη δέσμευση ότι σύντομα θα επεκταθεί, θα εμπλουτισθεί και θα καλύπτει απόλυτα και πάντα νομότυπα τις ανάγκες των καρκινοπαθών».

Ο διοικητής του Σκυλίτσειου νοσοκομείου και η διοίκηση του συλλόγου καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ, ανακοίνωσαν επίσημα τη δημιουργία και λειτουργία της αίθουσας Χημειοθεραπείας και του δωματίου παρασκευής των φαρμάκων, που στεγάζονται στον χώρο της πρώην Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, στην Παθολογική πτέρυγα. Ο εξοπλισμός αποκτήθηκε με πιστώσεις του συλλόγου, δωρεές μελών και χορηγίες επαγγελματιών, που στηρίζουν πάντα τη δράση του.

Οι διοικήσεις των δύο φορέων ευχαρίστησαν  όσους συνέβαλλαν στην ίδρυση και  τον εξοπλισμό της μονάδας, τους γιατρούς, τους υπεύθυνους της κλινικής και τους τέσσερις νοσηλευτές  που αμείβονται από το σύλλογο.

Τη λειτουργία της ευλόγησε με αγιασμό και εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, που ευχήθηκε αν είναι δυνατόν να μην αρρωσταίνει κανείς και να μην την χρειάζεται ο κόσμος.

Η σεμνή τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με σύντομη ξενάγηση στους δύο χώρους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ