22.7.2013 13:50

Χιλιάδες πιστών και φέτος στην Αγία Μαρκέλλα

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ

Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών αλλά και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, η Χίος εόρτασε στη πλαίσια της τοπικής αργίας την γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής χιλιάδες προσκυνητών διέσχισαν το νησί από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καλύπτοντας απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων προκειμένου να παραβρεθούν στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ενώ το παρόν έδωσαν ο Τ. Κουίκ εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χίου Κ. Μουσουρούλης καθώς και ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.

Πλήθος κόσμου και στη Ρόδο

Σε απλή, απέριττη και κατανυκτική βραδιά γιορτάστηκε την Κυριακή στη Μονή Φανερωμένης, στην Ιξιά ο Εσπερινός για την Αγία Μαρκέλλα από τη Χιώτικη παροικία της Ρόδου αλλά  και από πολλούς φιλόθρησκους ροδίτες.

Τον Εσπερινό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης βοηθούμενος από τον π. Ιάκωβο και από πολυμελή ομάδα ψαλτών ενώ ο καθηγητής – θεολόγος κ. Κ. Κωνσταντινίδης ανέλυσε με πολύ γλαφυρό τρόπο το ιστορικό της Αγίας Μαρκέλλας, προστάτιδας αγίας της Χίου.

Στον εσπερινό παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Γιαννακάκης.

Μετά τις ευχαριστίες του Προέδρου του Χιακού Συλλόγου Ρόδου «Ο ΟΜΗΡΟΣ» κ. Κ. Καρασούλη προσφέρθηκαν προς όλους διάφορα κεράσματα και άφθονη χιώτικη σουμάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ