11.4.2012 16:12

Το χέρι στην τσέπη για μικροβιολογικές αναλύσεις

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Χωρίς μικροβιολόγους και ακτινολόγους είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Ο οργανισμός οφείλει στους γιατρούς 18 μήνες κι εκείνοι, αντιδρώντας, δεν κάνουν δεκτά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που σημαίνει ότι αυτό το διάστημα, αν θέλει κάποιος μικροβιολογικές ή απεικονιστικές εξετάσεις, θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Ειδικότερα οι μικροβιολόγοι ξεκίνησαν την αναστολή από χθες, ενώ οι ακτινολόγοι από την Τρίτη του Πάσχα.
Τη συμπαράσταση του στους μικροβιολόγους και ακτινολόγους εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου. Σε αυτήν αναφέρεται:
« Οι πιο πάνω  κατηγορίες ιατρών προχωρούν  με ιδιαίτερη  λύπη τους  στην απόφαση  αναστολής αποδοχής των παραπεμπτικών του  ΕΟΠΥΥ με δεδομένο ότι:
α) έχουν απλήρωτα δεδουλευμένα   από  δημόσιους  φορείς  κοινωνικής  ασφάλισης   από  18μηνου  περίπου.
β) χρεώνονται την άμεση καταβολή προς τους προμηθευτές   των χρησιμοποιούμενων  αναλωσίμων υλικών.
 γ) δεν υπάρχει  καμία διαφαινόμενη προοπτική   αποπληρωμής  των δεδουλευμένων  τους.     δ) δεν έχει υπογραφεί με τους ιδίους  καμία  ειδική σύμβαση συνεργασίας με τον  ΕΟΠΥΥ.
Με αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να ακολουθήσει και η αναστολή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και των Κλινικών Ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Χίου».
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ