Κοινωνία

28/7/15 22:10

τελ. ενημ.: 28/7/15 22:15

Χείρα βοηθείας από την Κρήτη

ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το ένα και μοναδικό Ναυαγοσωστικό Σκάφος που διαθέτει ολόκληρη η Κρήτη, το Ν/Γ 515, φθάνει τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Χίο προς αντικατάσταση του Ν/Γ 519 που το πρωί της περασμένης Κυριακής συγκρούστηκε με διερχόμενο από το στενό Χίου – Τσεσμέ κρουαζιερόπλοιο.

Η ανταπόκριση του Αρχηγείου του Λιμενικού υπήρξε άμεση κι έτσι χθες τα μεσάνυχτα με προφορική εντολή το Ν/Γ 515 αποφασίστηκε να μεταβεί στη Χίο ώστε να καλύψει το κενό της έρευνας και διάσωσης στην ευαίσθητη περιοχή των ανατολικών συνόρων της χώρας.

Η απόφαση πάντως του Αρχηγείου ήδη έχει προσκρούσει στις αντιδράσεις των κατοίκων της Κρήτης καθώς το νησί παρότι διαθέτει αρκετά σκάφη, δεν διέθετε άλλο ναυαγοσωστικό. Εκτός αυτού το Ν/Γ 515 ήταν και το μοναδικό πλωτό μέσο που είχε στη διάθεσή του το Λιμεναρχείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «π» η παραμονή του στη Χίο θα ξεπεράσει τους 3 μήνες, διάστημα το οποίο απαιτείται προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Ν/Γ 519 του Λιμεναρχείου της Χίου. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση