24.8.2015 14:25

Χείρα βοηθείας από τα κοινωνικά ιατρεία [ΦΩΤΟ]

ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τον σημαντικό ρόλο των κοινωνικών ιατρείων ανά την Ελλάδα, επιβεβαίωσε η παρουσία 19 συνολικά ιατρών από διάφορα κοινωνικά ιατρεία της χώρας που το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν δίπλα στους Σύρους πρόσφυγες που παραμένουν, ελλείψει εισιτηρίων, εγκλωβισμένοι στον δημοτικό Κήπο.

Δίνοντας προτεραιότητα στα μικρά παιδιά και στις γυναίκες οι ιατροί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους πρόσφυγες ενώ μοίρασαν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που συνέστησαν την νοσοκομειακή περίθαλψη σε άτομα που το είχαν ανάγκη.

Οι κοινωνικοί ιατροί που έφθασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, θα παραμείνουν στη Χίο μέχρι αύριο οπότε και θα αναχωρήσουν για τη γειτονική Μυτιλήνη όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο νησί του Αιγαίου. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ