7.6.2013 10:27

Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων

ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΡΙ ΕΛΜΕ, ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΓΆΝΟΥ

Η ΕΛΜΕ απαντά στον Γ. Αμπαζή αφού προηγουμένως ο Αμπαζής αρθεογράφησε κατά της ΕΛΜΕ. Ο Μαν. Στάθης απαντά στον Γ. Αμαπζή και στη συνέχεια το ίδιο κάνει και το ΠΑΜΕ που απαντά στον Στάθη. Αν όλα αυτά τα πράγματα και οι ανακοινώσεις που στέλνονται προς δημοσίευση έχουν την εντύπωση οι σεβασοί συνδικαλιστές ότι διαφωτίζουν, κάνουν τεράστιο λάθος…

Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που υπογράφουν οι κ.κ. Σταυρινούδης και Καραβασίλης αναφέρει: 

"Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου στην προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος δελτίου τύπου.
Σε σχέση με τις ανακρίβειες του άρθρου «Μερικές σκέψεις με αφορμή τις εξελίξεις στην εκπαίδευση» που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου (και Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου) και δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 ενημερώνουμε ότι :
Οι πολύμορφες δράσεις που διοργανώθηκαν από την ΕΛΜΕ Χίου την περίοδο 26-30 Μαρτίου 2013, και οι οποίες ήταν ενταγμένες σε σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ, πραγματοποιήθηκαν ως αίτημα  της Γενικής Συνέλευσης και ομόφωνης απόφασης όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Χίου.
Στο ίδιο άρθρο ο υπογράφον παραποιεί τη στάση που κράτησε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15 Μαΐου 2013. Ενημερώνουμε ότι βάση της εξουσιοδότησης που έλαβε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου την Τρίτη 14 Μαΐου 2013, ψήφισε «ναι» στην πρόταση απεργίας και «λευκό» στο ερώτημα αν υπήρχαν εκείνη τη χρονική στιγμή οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την υλοποίηση της απεργίας, στάση που έλαβε την αποδοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Χίου στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 16 Μαΐου 2013.
Στο ίδιο πνεύμα «παραπληροφόρησης» κινείται και εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου που υπογράφει (ως εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ)  το κείμενο με τίτλο «Αισχρά παζάρια του αιρετού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΥΣΔΕ» που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013. Επ’ αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χίου ομόφωνα επισημαίνει ότι:
Τα δύο εκλεγμένα μέλη στο ΠΥΣΔΕ Χίου (κ. Σταυρινούδης Σταύρος και κ. Ξυλάς Νίκος) εκπροσωπούν τον κλάδο (και όχι φυσικά κάποιον κομματικό φορέα) και απολογούνται σ’ αυτόν, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την ΕΛΜΕ Χίου.
Η πρόσφατη κοινή στάση των δύο αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Χίου (να παραστούν στη συνεδρίαση, να ασκήσουν πίεση μέσω των παρεμβάσεών τους, να μη νομιμοποιήσουν με τη ψήφο τους την τελική συγκρότηση των πινάκων και να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου και τη στάση της Προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου) επικροτήθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χίου στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013.
Ο υπογράφον το άρθρο όφειλε, εν ονόματι της Δημοκρατίας, να επισυνάψει αυτούσια την κοινή δήλωση των αιρετών Σταυρινούδη Σταύρου και Καλογερά Ιωάννη
".
                                                               
                                                                         

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ