Κοινωνία

12/2/13 12:23

τελ. ενημ.: 12/2/13 12:23

"Χαριστική βολή στο ΙΚΑ Χίου, οι απολύσεις εργαζομένων"

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ ΣΕ 4 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Επιστολή – Διαμαρτυρία με αποδέκτες τους Υπουργούς Εγρασίας, Οικονομικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ναυτιλίας απέστειλε η εκτελεστική γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χίου, με αφορμή την απόλυση εργαζομένων στο ΙΚΑ Χίου.

Η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Αμπαζής αναφερεί τα εξής:

«Η Κυβέρνηση με την  καταστροφική πολιτική  της για άλλη μια φορά   κατά το συνήθη βάρβαρο τρόπο  απολύει  450 συναδέλφους , αυτούς που η ίδια κατέστησε   ομήρους της όταν αποφάσισε να τους χρησιμοποιήσει στο ΙΚΑ αντί της ΑΤΕ .

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά  η αναξιοπιστία της , η κατάργηση των θεσμών που ψευδώς προβάλλει και  διαμηνύει πως υπερασπίζεται, και ο αυταρχισμός της όταν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ , και με τις δυο προκηρύξεις , τους διαγράφει  μονοκοντυλιά.

Η στάση  της αυτή επιπρόσθετα πέραν των προβλημάτων  στους υπαλλήλους και τις οικογένειες τους  υπονομεύει την καλή λειτουργία του ΙΚΑ, που αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό  φορέα της χώρας.

Η απογύμνωση του θα σημάνει τη χαριστική βολή για το ΙΚΑ, το οποίο έπασχε βαρέως λόγω υποστελέχωσης (τμήματα απονομών/πληρωμών συντάξεων, ΚΕΠΑ, τμήματα εσόδων κλπ).

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ  ομόφωνα αποφάσισε  και στηρίζει τους εργαζομένους .

Ζητούμε να ακυρωθούν οι απολύσεις , με άμεση νομοθετική λύση και  να στελεχωθούν  οι υπηρεσίες  του ΙΚΑ  για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου». 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση