4.8.2015 15:12

Χαράτσι μεγατόνων για τον Δήμο Χίου

Τα αδύνατα δυνατά καλείται να κάνει η δημοτική αρχή που πέρα των υπολοίπων οικονομικών προβλημάτων που πρέπει να διαχειριστεί, πλέον προστίθεται στην πλάτη της και το χαράτσι του φόρου ακινήτων που φθάνει τις 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Δήμος καλείται να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό με βάση την πρώτη καταγραφή που είχε γίνει κατά την ενοποίηση των πρώην καποδιστριακών δήμων στον ενιαίο καλλικρατικό Δήμο.

«Πρόκειται για 1.600 ακίνητα που μεταφέρθηκαν στην κατοχή του ενιαίου Δήμου, κατά τη διαδικασία της ενοποίησης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό, όμως για να μιλήσουμε με ακρίβεια πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η καταγραφή από την Μονομετοχική Ακινήτων», εξήγησε στον «π» στέλεχος του Τμήματος Περιουσίας.

Δεν υπάρχουν τα χρήματα

Για χρηματικά ποσά που δύσκολα θα βρεθούν καθότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν είχε προβλεφθεί πουθενά έκανε λόγο ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Πεντάκης, λέγοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να διατεθούν χρήματα από άλλους κωδικός στην πληρωμή του συγκεκριμένου φόρου.

Τα χρονικά περιθώρια πάντως στενεύουν ιδιαίτερα κι αυτό με δεδομένο ότι η προθεσμία πληρωμής του φόρου λήγει στις 26 Αυγούστου.

«Έχουμε κάνει κάποια ρύθμιση που προβλέπει την καταβολή του ποσού σε 8 δόσεις. Μέχρι τις 26 του μήνα θα πρέπει να πληρώσουμε τις 5 από τις 8 ώστε αργότερα να μας μείνουν οι 3 δόσεις», σημείωσε ο κ. Πεντάκης.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που αφενός το αποθεματικό του Δήμου Χίου επαρκεί για την καταβολή μόλις δύο μισθών , αφετέρου η εισπραξιμότητα έχει παρουσιάσει κάμψη με δεδομένη την γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ