3.9.2012 14:43

Χάνουμε ευκαιρίες

- ΟΙ ΔΥΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΔΝΥΑΤΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Τα οργανωτικά προβλήματα του Καλλικράτη, η έλλειψη προσωπικού και πιστώσεων, έχουν οδηγήσει στην υπολειτουργία δύο υπηρεσιών της Περιφέρειας που θα μπορούσαν αυτή την δύσκολη περίοδο να λειτουργούν ως εργαλεία εργασιακής ενημέρωσης και οικονομικής καθοδήγησης του κόσμου.
Οι υπηρεσίες  «Chios Jobs» και «Παρατηρητήριο Τιμών» έχουν υποβαθμιστεί σχεδόν απόλυτα και δεν αποδίδουν για τα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν το 2004, χωρίς ευθύνη των ελάχιστων υπαλλήλων τους
 
Αργοσσβήνει το Chios jobs
Ο διαδικτυακός κόμβος Απασχόλησης «Chios jobs»  δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη μηχανισμού σύζευξης της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας. Μέσα από την ιστοσελίδα παρεχόταν  η δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να καταχωρούν τις αγγελίες τους και να αναζητούν στελέχη από την τοπική αγορά
Αντίστοιχα όσοι  αναζητούσαν εργασία μπορούσαν να ενημερώνονται άμεσα για τις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης, προγράμματα του ΟΑΕΔ, σεμινάρια αλλά και να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα σε οποιαδήποτε αγγελία επιθυμούν. Όλα αυτά χωρίς να μεσολαβεί το τμήμα. Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ήταν πρότυπο, με πολλές επισκέψεις ημερησίως και πολύ καλή απόδοση. Η τελευταία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του προγράμματος στις 10/5/2011 πληροφορούσε τους επισκέπτες της ότι «η σελίδα είναι ανοιχτή για παροχές πληροφοριών και καταχώρηση αγγελιών», παραπέμποντας τους στους σχετικούς συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες.
Δυστυχώς, ακόμη και αν έχει μπει κάποιος στην σελίδα δεν είναι δυνατόν εξυπηρετηθεί, αφού η υπηρεσία υπολειτουργεί φιλοξενώντας μόνο κατά διαστήματα κάποιες αγγελίες, στην ουσία δεν υπάρχουν πια καταχωρήσεις. Η υπολειτουργία του τμήματος οφείλεται κυρίως στην έλλειψη υπαλλήλων, αφού από τους πέντε που υπήρχαν παλιά, τότε που η υπηρεσία «πετούσε», τώρα είναι στελεχωμένη μόνο με δύο άτομα. Τον προϊστάμενο Ν. Μαναγούδη και την υπάλληλο Θ. Πολιτάκη, που παράλληλα έχουν αναλάβει την ευθύνη κάλυψης  και άλλων αναγκών των τμημάτων της Περιφέρειας. Την περίοδο μάλιστα που  ο ένας απουσιάζει με άδεια, όπως τώρα, προσπαθεί να καλύψει όλα τα αντικείμενα ένας υπάλληλος.
 
Παρατηρητήριο τιμών
Το «Παρατηρητήριο Τιμών» ακολουθεί την ίδια πορεία με το Chiosjobs,  αφού ανήκει στην ίδια υπηρεσία και υπηρετείται από τα ίδια άτομα. Όταν δημιουργήθηκε είχε ως στόχο την  προβολή των  επαγγελματιών, την καταγραφή τους προστατευτικούς μηχανισμούς, την πάταξη  του αθέμιτου ανταγωνισμού, την  προστασία των πολιτών από την αισχροκέρδεια, αλλά και την παροχή πληροφοριών, μέσα από τις οποίες θα μπορούσαν να επιλέγουν που και πως θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με τον πιο συμφέροντα τρόπο.
Τα πρώτα χρόνια αποτελούσε και αυτό πρότυπο λειτουργίας, δεχόταν πολλές επισκέψεις ημερησίως και εξυπηρετούσε τον κόσμο
Τυπικά μάλιστα έχει ενταχθεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Δια Βίου Μάθησης, αλλά επειδή και  αυτή η Διεύθυνση λειτουργεί με ένα μόνο υπάλληλο, έχει παραμείνει στην φροντίδα των…άτυχων  παλαιών, που  καλύπτουν ταυτόχρονα  και τα τμήματα του Πρωτοκόλλου, των Διαβατηρίων, κάνουν γραμματεία, ασχολούνται με τα θέματα των αλλοδαπών και άλλα πολλά.                          
Τώρα πια, το παρατηρητήριο τιμών φιλοξενεί μόνο τις τιμές των καυσίμων που καταχωρούν με δικές τους πρωτοβουλίες και ενέργειες τα Πρατήρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ