21.10.2015 17:37

Χαμός και στη Χίο με το απόλυτο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

«Είναι κεφαλαιώδες λάθος να φτιάχνεις θεωρίες χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα. Ασυναίσθητα αρχίζεις να διαστρεβλώνεις τα γεγονότα ώστε να ταιριάζουν στις θεωρίες, αντί να αλλάζεις τις θεωρίες σύμφωνα με τα γεγονότα». Όταν ο Sherlock Holmes διατύπωνε την παραπάνω θεωρία, δεν είχε την παραμικρή ιδέα πως έθετε έναν από τους βασικούς κανόνες του μεγαλύτερου ζωντανού παιχνιδιού απόδρασης, του «Mind Trap», το οποίο από αύριο Πέμπτη ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία του και στη Χίο στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτη 11.

Τι είναι το  mind trap;

Το «mindtrap» είναι ένα παιχνίδι το οποίο εξελίσσεται με εσένα και την παρέα σου σε ρόλο βασικού πρωταγωνιστή, μέσα σε ένα δωμάτιο μυστηρίου γεμάτο με γρίφους, κώδικες, κλειδιά κι άλλα ευφάνταστα αντικείμενα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αξιοποιήσετε τη σκέψη σας κι εκμεταλλευόμενοι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο να μπορέσετε να αποδράσετε από αυτό μέσα σε διάρκεια 60’ λεπτών.

Για κάθε ένα από τα τρία δωμάτια μυστηρίου που διαθέτει η Χίος, υπάρχει και ο Game Master. Πρόκειται δηλαδή για τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος αρχικά να σας εξηγήσει τους βασικούς κανόνες ενώ στη συνέχεια, θα σας παρακολουθεί (από camera) καθ' όλη τη διάρκεια, θα σας βοηθήσει με hints σε περίπτωση που χρειαστεί, και φυσικά είναι εκείνος που θα συναντήσετε μόλις ανοίξει η τελευταία πόρτα. Βέβαια, για τους κλειστοφοβικούς της παρέας, υπάρχει πάντα ένα κουμπί πανικού σε κάθε δωμάτιο, το οποίο ανοίγει αυτόματα την πόρτα αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σε ποιους απευθύνεται

Η εναλλακτική διασκέδαση όπως αναφέρει στον «π» ο υπεύθυνος του «Mindtrap» στη Χίο Γ. Προδρόμου δεν είναι προνόμιο συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων. «Είναι ένας τρόπος διασκέδασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υπάρχει ενεργή συμμετοχή ακόμα και μεγαλύτερων ηλικιακά ατόμων δηλαδή από 50 έως και 65 ετών. Προσωπικά προτρέπω ιδιαίτερα οικογένειες ή και φίλους να δοκιμάσουν τον νέο τρόπο διασκέδασης καθώς μέσα από το «mindtrap» ο ένας ανακαλύπτει τον χαρακτήρα του άλλου», σημείωσε ο ίδιος.

Τα «escape rooms» της Χίου

Η Χίος διαθέτει τρία «escape rooms». Πρόκειται για το «Prisoners of Hope», για το «Mirror Mirror on the wall» και το «The Traveller». Και τα τρία δωμάτια έχουν βαθμό δυσκολίας 4/6 ενώ μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 6 άτομα.

Οι κρατήσεις γίνονται είτε μέσω διαδικτύου στο http://www.themindtrap.com/chios, είτε τηλεφωνικά στο 2271301700. Η ζήτηση είναι αυξημένη αφού έχουν μέχρι στιγμής έχουν γίνει περί τις 50 κρατήσεις για τις επόμενες 6 ημέρες. Γι’ αυτό όπως εξηγεί στον «π» ο ιδιοκτήτης του χιώτικου «Mindtrap» Γ. Προδρόμου, οι κρατήσεις καλό θα είναι να γίνονται το νωρίτερο δυνατό ώστε να υπάρχει σωστός προγραμματισμός.

Το κόστος

Το «Mindtrap» δεν θα μπορούσε να μην εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής. Έτσι το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 8 έως 13 ευρώ ενώ για κάθε συμμετοχή πέρα της πρώτης παρέχεται έκπτωση 20%. Να σημειωθεί ότι παρέχονται ειδικές τιμές σε οργανωμένα γκρουπ, σχολεία κι άλλες ομάδες οι οποίες θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα δωμάτια με σκοπό το «team building events». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ