4.3.2013 11:10

«Χαίρομαι που το νησί προοδεύει»

Για την περίοδο που υπηρέτησε στην 96 ΑΔΤΕ ως Ταξίαρχος μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή τα 57α γεννέθλια της Ταξιαρχίας, ο Αντιστράτηγος πλέον Ι. Γκόλφης που εμφανώς συγκινημένος αναπόλησε τη διετία 1978-1980.

Στα πλαίσια της ίδιας τελετής απονεμήθηκαν στους εν αποστρατεία Αντιστράτηγους Ι. Γκόλφη, Σ. Ξιφαρά και Ι. Αλεξάκη αναμνηστικά της θητείας τους στην 96 ΑΔΤΕ «Χίος».

 «Ανέλαβα τον Μάρτιο του 1978 μέχρι και τον Ιούλιο του 1980. Τότε ήταν δύσκολες εποχές και υπήρχε κλίμα αποσταθεροποίησης. Κύριο μέλημά μας ήταν η οργάνωση της Ταξιαρχίας, η στέγαση του προσωπικού της αλλά και η αμυντική θωράκιση του νησιού.

Θυμάμαι ότι είχαμε περάσει πολύ ωραία, υπήρχε αγάπη και συνεργασία με όλους και κυρίως με την τοπική κοινωνία. Οι Χιώτες είναι ένας πολύ φιλόξενος λαός, που αγαπάει το Στρατό και σέβεται τον εκάστοτε Ταξίαρχο, αναγνωρίζοντας και την εξουσία που έχει αλλά και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον τόπο.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια που έχω να έρθω στο νησί βλέπω με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι έχει προοδεύσει. Είδα το στρατόπεδο αλλαγμένο και οργανωμένο πλέον, έτσι όπως αρμόζει.

Με ξάφνιασε ιδιαίτερα ότι οι δρόμοι έχουν φτιαχτεί και με εντυπωσίασε ο περιφερειακός δρόμος της πόλης που επισκέφθηκα χθες. Τότε ήταν κάτι πολύ μικρά δρομάκια, που συνέχεια δημιουργούσαν προβλήματα και ζημιές στα αυτοκίνητα.

Είδα ανάπτυξη, αλλαγή και πρόοδο. Φεύγω από το νησί με την αισιοδοξία ότι η Χίος και οι Χιώτες, ακόμα και μέσα από την κρίση, θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί και να αναδειχθούν.

Η παραίνεσή μου είναι να εμπιστεύονται τους στρατιωτικούς και το στράτευμα. Η Ταξιαρχία παλεύει με όλα τα μέσα για να εξασφαλίσει την εθνική κυριαρχία σε μία περιοχή που βάλλεται από παντού. Είναι δικά σας παιδιά και οι αξιωματικοί και οι οπλίτες», ανέφερε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ