9.9.2013 17:38

Χαιρετίσματα... στο Δικαστικό Επιμελητή

- ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ

Απίστευτες συνέπειες προκαλεί η καθυστέρηση στην επίδοση των ειδοποιητήριων έξωσης στους πρώην ιδιοκτήτες της περιοχής του αεροδρομίου καθώς οι Δικαστικές Επιμελητές που έχουν αναλάβει τη διαδικασία έχουν εντοπίσει μέσα σε 5 μήνες, μόλις τους μισούς από το σύνολο των αποζημιωθέντων.

Το θέμα έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την οργή τόσο των πολιτικών όσο και των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, ωστόσο είναι προφανές πως μόνο με την παρέμβαση της Εισαγγελίας θα μπορέσει να δρομολογηθεί σωστά και γρήγορα η διαδικασία καθώς πέραν των άλλων, πρόκειται για ιδιοκτησίες τις οποίες το κράτος έχει πληρώσει αδρά και οφείλει να αξιοποιήσει για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου.  

Γαϊτανάκι με τα επιδοτήρια

Οι Δικαστικοί Επιμελητές πέντε μήνες μετά δεν έχουν παραδώσει στον αρμόδιο υπάλληλο της Κτηματικής Υπηρεσία τα αποδεικτικά έγγραφα παράδοσης των ειδοποιητηρίων, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία. Πρόκειται για 110 συνολικά ειδοποιητήρια που ακόμη κι ένα να επιδίδονταν την ημέρα, η διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί προ πολλού.

Αντίθετα, από τα 110 ειδοποιητήρια έχουν παραδοθεί μόλις τα 65, με τους Δικαστικούς Επιμελητές να παραπέμπουν την Κτηματική Υπηρεσία από τη μια μέρα στην άλλη. Τα ειδοποιητήρια π είναι πολύ σημαντικά έγγραφα για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς η Κτηματική Υπηρεσία θα γνωρίζει ποιοι ιδιοκτήτες έχουν γνώση  της απόφασης και είναι υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν από τις ιδιοκτησίες τους και αντίστοιχα κατά ποιων θα κινηθεί δικαστικά, αν αρνηθεί να παραδώσει την ιδιοκτησία.

Στο δικαστήριο

Αφού ο υπάλληλος της Κτηματικής υπηρεσίας παραλάβει όλα τα ειδοποιητήρια, τότε αυτά θα δοθούν στη δικηγόρο του Δημοσίου και θα ξεκινήσει άλλη διαδικασία με αίτηση στο Πρωτοδικείο, όπου πλέον με απόφαση δικαστηρίου εκείνοι που δεν παρέλαβαν τα ειδοποιητήρια πρέπει να αποχωρήσουν από τις πρώην ιδιοκτησίες τους σε διάστημα 30 ημερών αλλιώς θα τους επιβάλλεται πρόστιμο που προβλέπεται από την ίδια απόφαση. Μετά και από αυτό η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Με το φανάρι

Το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένουν ασθμαίνοντας βουλευτές, Δήμος Χίου και Περιφέρεια προκειμένου να ενεργοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν για να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της επέκτασης. Η στάση των ιδιοκτητών των ακινήτων στο αεροδρόμιο που έχουν λάβει εδώ και καιρό τις αποζημιώσεις τους- και τα χρήματα έχουν καταβληθεί στο ακέραιο το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλούν το κοινό αίσθημα, δεδομένου ότι η περιοχή ανήκει πλέον στο ελληνικό Δημόσιο που αδυνατεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του στην περιοχή, εξαιτίας της έλλειψης συντονισμού, της γραφειοκρατίας και της ολιγωρίας. Η προκλητικά καθυστερημένη διαδικασία ωστόσο δεν μπορεί να παραμείνει ανενεργή για πολύ καιρό ακόμη. Υποχρέωσή όλων είναι το θέμα να κλείσει εδώ και τώρα!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ