7.7.2012 13:02

Χαιρέτα τον Καρφά που… χάνεται

Ήδη από πέρσι η κατάσταση των εποχιακών καταστημάτων στην τουριστική ζώνη του Καρφά είχε ζορίσει τόσο, που πολλοί από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του, αντί να ασχολούνται με τις παραγγελίες των εμπορευμάτων τους, ξεσκόνιζαν τα ναυτικά τους φυλλάδια.
Η φετινή χρονιά είναι πολύ πιθανόν να δώσει την χαριστική βολή. οι λεωφορειούχοι παρατηρούν ότι τα δρομολόγια από και προς τον Kαρφά εκτελούνται σχεδόν άδεια, ενώ οι μεσημεριανοί και βραδινή κίνηση θυμίζει άνοιξη περασμένων ετών, όταν αραιά και που έσκαγες μύτη κανένα ζευγάρι τουριστών από τα ξενοδοχεία. Μόνο που τώρα βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου και το θερμόμετρο της κίνηση δεν λέει με τίποτα να ζεσταθεί.
Αν δραματικά δεν μεταβληθεί η εικόνα, κάτι μάλλον στην σφαίρα της επιθυμητής φαντασίας, είναι πολύ πιθανόν η εμπορική ζώνη πέριξ των ξενοδοχείων του Καρφά να είναι η πρώτη που θα πληρώσει πανάκριβα το μάρμαρο της τουριστικής ανυπαρξίας. Πολλά από τα καταστήματα εστίασης, καφέ, ψιλικατζίδικα, ενοικίασης οχημάτων κ.τ.λ. δεν θα βρίσκονται και του χρόνου στην θέση τους, περιορίζοντας περεταίρω την λάμψη της υψηλής τουριστική ζώνης του νομού. Μάντεις κακών ας μην γινόμαστε, όμως προς τα κει οδεύει το πράγμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ