4.7.2013 10:47

H σύγκρουση καθυστέρησε τον κατάπλου του Blue Star Patmos

Ολιγόωρη καθυστέρηση είχε ο κατάπλους του B/S Patmos στο Λιμάνι του Πειραιά σήμερα το πρωί καθώς η σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων του Cathrine με σημαία Μάλτας και του Baru Satu ανοιχτά της Άνδρου είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει κόκκινος συναγερμός στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υ.ΝΑ. που ειδοποίησε παραπλέοντα πλοία και σκάφη να σπεύσουν σε βοήθεια.

Ένα από αυτά τα πλοία ήταν και το B/S Patmos που αναχώρησε από Χίο χθες το βράδυ και την ώρα του συμβάντος βρισκόταν στην περιοχή.

Ο πλοίαρχος του Επιβατηγού ακολουθώντας τον κανονισμό παρέμεινε για λίγη ώρα στην περιοχή ώστε να παράσχει βοήθεια κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε αφού επενέβη το Λιμενικό και 2 ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού.

Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ τα δύο πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα. Στην περιοχή αναμένεται ρυμουλκό σκάφος για την παροχή βοήθειας.

Εννέα από τα 23 άτομα του πληρώματος του CATHERINE για λόγους ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο.

Στη θαλάσσια περιοχή του ναυτικού ατυχήματος παραμένουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.

Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων.

Τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Τα πλοία είναι και τα δύο ελληνικών συμφερόντων.

Το φορτηγό πλοίο CATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.

Το BARU SATU με σημαία Παναμά που είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ