24.5.2013 11:21

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ»

Ο Κ. ΓΑΝΙΑΡΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, συμμετέχει με δυναμική παρουσία στις 3ήμερες εκδηλώσεις στα πλαίσια του θεσμού των «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ» που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Μουσείο της Ακρόπολης από 24 έως 26 Μαΐου. Θα παρουσιαστούν τα «Καλάθια Αγροτικών Προϊόντων» όλων των Περιφερειών της χώρας σε εκθεσιακό χώρο και καλλιτεχνική επιμέλεια του Μουσείου. Δεδομένου του χώρου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να προβληθούν τα νησιά μας και οι επιχειρήσεις μας. Σημειώνεται ότι το Μουσείο της Ακρόπολης δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Αποτελούν λοιπόν οι εκδηλώσεις αυτές χρυσή ευκαιρία για να προβληθούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως υψηλής ποιότητας γαστρονομικούς προορισμούς.
Για αυτό το λόγο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα στηρίξει την παρουσία της στην έκθεση, με Ομάδα Στελεχών της και με προωθητικό υλικό που αφορά την ιδιαίτερη γαστρονομία των νησιών μας και τον τουρισμό. Υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα που μετέχουν στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οι οποίες όχι μόνο θα εκθέσουν τα προϊόντα τους,  αλλά θα συμμετάσχουν και στη γευσιγνωσία που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σημειώνεται ότι στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου, το Σάββατο 25 Μαΐου ένας εκ των κυρίων ομιλητών θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου Κώστας Γανιάρης, ο οποίος θα παρουσιάσει την επιτυχημένη πορεία της Μαστίχας Χίου στις διεθνείς αγορές. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ευχαριστεί εκ των προτέρων τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο εγχείρημα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, για την ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
Τα «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ» σήμερα επικεντρώνονται στη διαχρονικότητα και τη σημασία της γεωργίας και των καρπών της γης, στη δημιουργία κοινωνικών θεσμών και στην ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, τίθενται υπό την αιγίδα του Υπουργείου όλες οι τοπικές γιορτές ανάδειξης τοπικών προϊόντων, παραδόσεων, γεύσεων που γίνονται στην Ελλάδα, ανά προϊόν και ανά Περιφέρεια και ταυτόχρονα τίθενται κοινές παράμετροι προδιαγραφών και ποιότητας των τοπικών εκδηλώσεων.
Ως θεσμός τα «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ» συνδέουν τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα, συνδέοντάς τα με την τοπική παράδοση της κάθε περιοχής και προβάλλοντας γευστικούς και τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα.
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου της Ακρόπολης. Το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η αναβίωση ενός αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού. Ο ρόλος της γεωργίας στην εξέλιξη της κοινωνίας και οι νέες προοπτικές», όπου ομιλητές θα είναι επιστήμονες από τον χώρο της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας και της Επιστήμης Τροφίμων.
Την Κυριακή 26 Μαΐου, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, οι Περιφέρειες θα παρουσιάσουν τα εμβληματικά τους προϊόντα που συνθέτουν το «Ελληνικό Πρωινό». Μάλιστα οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν γεύσεις από «Ελληνικό Πρωινό» των Περιφερειών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ