16.5.2014 21:24

H Μυτιλήνη “ταξιδεύει” στο Μetropolitan

Την δεύτερη εκδήλωση της στα πλαίσια της σειράς “Γεύσεις της Ελλάδας” πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη 20 Μαΐου, στις 19.30, στο ξενοδοχείο Metropolitan (Λ. Συγγρού 385), στην αίθουσα Χίος, τοΕλληνοβρετανικό Eμπορικό Επιμελητήριο. “Τιμώμενη” περιοχή, μετά την Χίο που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο, είναι η Μυτιλήνη.

Στόχος της εκδήλωσης, του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, είναι να γίνουν γνωστά τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν την περιοχή και παράλληλα να παρουσιασθούν πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία του νησιού. Στα πλαίσια αυτά είναι προσκεκλημένοι οι ομιλητές: Στάθης Βαρβαγιάννης, Διαχειριστής της ποτοποιίας Βαρβαγιάννη, ο Δρ. Νίκος Ζούρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η λαογράφος και ιστορικός Ελένη Παπαθωμά.

Οι διαλέξεις ακολουθούνται από γευστικές δοκιμές εκλεκτών προϊόντων της Μυτιλήνης συνοδευόμενες από ποικιλία ούζων της ποτοποιίας Βαρβαγιάννη. Συγκεκριμένα πέρα από το ούζο οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν τυροκομικά προϊόντα της Λέσβου, ζυμαρικά, ιχθυρά, γλυκά κ.α.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 20 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί ακόμη και πριν την έναρξη της εκδήλωσης στην οποία μπορεί να συμμετάσχουν και μη μέλη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στην παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνεται και μία μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών δώρων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση bhcc.gr και στην σελίδα του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού  Επιμελητηρίου στο facebook

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ