23.2.2016 17:04

Γυναικεία υπόθεση τα βραβεία του φωτογραφικού διαγωνισμού του Γυμνασίου Βολισσού

6 κορίτσια αναδείχτηκαν νικήτριες στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Αφηγήσεις από φώς, νερό και πέτρα», ο οποίος, στο πλαίσιο των 60 χρόνων  λειτουργίας και των 50 χρόνων ανεξάρτητης λειτουργίας του Γυμνασίου Βολισσού με Λυκειακές Τάξεις «Μιχάλης Παπαμαύρος» ,  συνδιοργανώθηκε από το σχολείο αυτό και τον       Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ. Δ. Ε. Χίου.

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν 94  και αναλυτικά τα βραβεία έχουν ως εξής:

 

(Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: «Το παλιό μέσα απ’ το καινούριο»- Σεβαστή Μαγείρου, Α΄ τάξη Λυκείου    Μουσικού Σχολείου Χίου (το έπαθλο είναι φωτογραφική μηχανή που αθλοθετεί το Γυμνάσιο Βολισσού).

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: «Αέρας σε πάγο»- Μαρία Ψαρρού, Β΄ τ. Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς Χίου (το έπαθλο είναι μία ετήσια δωρεάν παρακολούθηση των μαθημάτων της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου κατά το ερχόμενο έτος -από Νοέμβριο 2016 έως Απρίλιο 2017, προσφορά της Φ. Λ. Χίου).

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ: «Παλεύοντας με τα κύματα»- Γεωργία Βρατσάνου, Β΄ τ. Λυκείου,  Γυμνασίου -με Λυκειακές Τάξεις- Ψαρών (το έπαθλο είναι φωτογραφικός εξοπλισμός που αθλοθετεί το Γυμνάσιο Βολισσού).

 

Α’  ΕΠΑΙΝΟΣ: « Σταγόνες» - Ελισσάβετ Σπανού, Α’ τ. 3ου Γενικού  Λυκείου Χίου

Β΄  ΕΠΑΙΝΟΣ: «REFLECTIONS» - Στελλιάννα Γκούσα,  Γ΄ τ.  Λυκείου,  Γυμνασίου

-με  Λυκειακές  Τάξεις- Βολισσού Χίου.

Γ’  ΕΠΑΙΝΟΣ: « Καθώς το κύμα αφρίζει…» - Ελένη Τσιπουρλή, Γ΄ τ. 2ου Γυμνασίου Χίου.

 (Στις μαθήτριες που τιμώνται με ΕΠΑΙΝΟΥΣ θα δοθούν φωτογραφικά λευκώματα του χιακής καταγωγής φωτογράφου Αλέξανδρου Μπελέγρη, προσφορά του καλλιτέχνη).

 

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων θα γίνει στη διασχολική παρουσίαση των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ. Δ. Ε. Χίου, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου -η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Από την πλευρά της Κριτικής Επιτροπής που αποτέλεσαν οι: Μαίρυ Κοτσανάρου (εκπαιδευτικός/φωτογράφος), Μάρω Κουρή (φωτορεπόρτερ), Αλέξανδρος Μπελέγρης (φωτογράφος), Στέλλα Τσιροπινά (υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ. Δ. Ε. Χίου), Απόστολος Φλιούκας (μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου), αλλά  και από την πλευρά της Διευθύντριας Δ/θμιας Εκπ/σης Χίου, Ευτυχίας Βλυσίδου, καθώς και του Διευθυντή του Γυμνασίου Βολισσού, Σωτήρη Παραδείση, εκφράζονται θερμά συγχαρητήρια στις διακριθείσες μαθήτριες, αφού, με τις φωτογραφίες τους κατάφεραν να «αφηγηθούν» με καλλιτεχνική ευαισθησία και αρτιότητα, σε ένα και μόνο στιγμιότυπο, τη δική τους ιστορία από «φώς, νερό και πέτρα».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ