17.5.2016 10:30

"Γυάλισαν" τις παραλίες

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος εκπαιδευτικοί και μαθητές από το  5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου  συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού(6-15 Μαΐου), καθαρίζοντας από σκουπίδια την ακτή από το ύψος της Φάρκαινας μέχρι και τη Μπέλα Βίστα.

Μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και Στ ΄ τάξης μάζεψαν ρούχα, παπούτσια, πλαστικές σακούλες, τενεκεδένια κουτάκια, αποτσίγαρα, σωσίβια ακόμη και πλαστική βάρκα από τις ακτές, δίνοντας σε όλους μας το καλό παράδειγμα και αποδεικνύοντας ότι η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείτε από την παιδική ηλικία. « Δυστυχώς η ακτή του Ναυτικού Ομίλου ήταν πολύ βρώμικη. Φανταστείτε ότι βρήκαμε ακόμη και μία μισοθαμμένη φουσκωτή βάρκα την οποία δεν μπορέσαμε να απομακρύνουμε αλλά ειδοποιήσαμε τον δήμο και το λιμεναρχείο να μεριμνήσει για αυτό», ανέφερε ο Μαν. Τσαγκάτος δάσκαλος της Ε΄ τάξης του 5ου  Δημ. Σχολείου προσθέτοντας ότι τα  της Ε΄ τάξης είναι ενταγμένα και στο δίκτυο της Παιδικής Helmepa «Πρέπει ως πολίτες να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να προτρέπουμε κι αυτούς που δεν έχουν να αποκτήσουν μέσα από το δικό μας παράδειγμα. Θέλουμε θάλασσες και ακτές καθαρές...γιατί εμείς κολυμπάμε και τρώμε από αυτές», κατέληξε ο κ. Τσαγκάτος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ