22.9.2015 17:37

Το Greentraveller στη Χίο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημοσιογραφική αποστολή του Greentraveller (www.greentraveller.co.uk) στη Χίο. Η τριμελής ομάδα επισκέφθηκε τη Χίο από 16/9/2015 έως 20/9/2015, στο πλαίσιο του press trip που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Προηγήθηκε επίσκεψη στη Λέσβο με στόχο να προωθηθεί το island hopping.

Το ταξίδι διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Β.Α. σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Λονδίνου. Στόχος της αποστολής ήταν η γνωριμία με τα νησιά και η δημιουργία βίντεο και ψηφιακών οδηγών για τη Λέσβο και τη Χίο, οι οποίοι θα διανεμηθούν μέσω του Greentraveller, και θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε εναλλακτικές δραστηριότητες, πράσινες διακοπές και βιώσιμο τουρισμό.

Το πρόγραμμά τους στη Χίο καταρτίστηκε από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου και περιλάμβανε γνωριμία με τα χωριά της μαστίχας (Μεστά και Πυργί), τη μαστιχοκαλλιέργεια και τον πολιτισμό της μαστίχας, καθώς και δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή: παρατήρηση και φωτογράφηση λιβελούλλων στα Αρμόλια, επίσκεψη στο σπήλαιο των Ολύμπων και θαλάσσια σπορ στην Αποθήκα. Ακόμη, επισκέφθηκαν τον Κάμπο και την Κεντρική Χίο (Νέα Μονή, Ανάβατο και Αυγώνυμα) και έκαναν ανάβαση και περιπατητικές διαδρομές στη φύση. Κατά την παραμονή τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα, να συνομιλήσουν με ντόπιους και να γνωρίσουν πολλά στοιχεία της τοπικής κουλτούρας, αποκομίζοντας θετικότατες εντυπώσεις.

«Η διοργάνωση του press trip θα έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο προβολής της Χίου στη Βρετανική αγορά και ιδιαίτερα στο πεδίο των εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Ένα σημαντικό συμπέρασμα από την εμπειρία αυτής της συνεργασίας ήταν ότι η κατάρτιση και προσφορά ολοκληρωμένων πακέτων τουριστικών δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν την τοπική κουλτούρα, τα ντόπια προϊόντα και τα συνδυάζουν με εναλλακτικές δραστηριότητες, μπορεί να δώσει στον επισκέπτη την αυθεντική εικόνα της Χίου, εκείνη που θα τονίσει τις ανεξάντλητες πτυχές του προορισμού, ωθώντας τον να επιστρέψει σε αυτόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Ε. Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ