23.5.2016 13:47

Γράμμα με... Προστιθέμενη Αξία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Άλλη μια κρούση για τη διατήρηση του νησιωτικού Φ.Π.Α., κάνει το Εργατικό Κέντρο Χίου, αυτή τη φορά με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, ζητώντας ξανά, την παραμονή του χαμηλού νησιωτικού Φ.Π.Α.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, στην ανάγκη να υπάρχει, ο μειωμένος συντελεστής ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα.

 

Η επιστολή

 

"Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς στο νησί μας είναι αδιαπραγμάτευτο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, αφού θεσμοθετήθηκε ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αρνητικοί παράγοντες της νησιωτικότητάς μας, και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, μεταφοράς και δραστηριοποίησης που αντιμετωπίζουμε.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις που έχουμε στο νησί μας στον τομέα της υγείας, όπου ο αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι συρρικνωμένος  σε σχέση με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Παραμένει άλυτο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες και την σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την πρωτεύουσα με το κόστος των εισιτηρίων να είναι δυσβάσταχτο.

Είναι επίσης γνωστό ότι οποιαδήποτε αύξηση του Φ.Π.Α. θα επηρεάσει και τον Τουρισμό που αποτελεί σημαντικό κλάδο απασχόλησης για μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Χίου.

Ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση.  Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα, , λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα παραπάνω μεγεθύνονται λόγω του προσφυγικού που έχει επιδεινώσει την οικονομική ζωή του τόπου.

Ζητούμε την άμεση απόρριψη μιας τέτοιας ενδεχόμενης πρότασης για την αύξηση του Φ.Π.Α. και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέπει μια τέτοια ενέργεια".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ