21.2.2014 11:05

Googlάρει η Χίος

• ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ GOOGLE CAR ΣΤΗ ΧΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΤΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Νωρίτερα ακόμα και από τον Παρθενώνα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους τα Αυγώνυμα στην υπηρεσία Google Street View χάρη στις 3ετείς προσπάθειες του συμπολίτης μας Αυγουστή Νεαμονίτη.

Η ιστορία

Ο ίδιος πριν από 3 χρόνια, συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2010, είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Google που ήθελε να φωτογραφίσει την επιχείρηση που διατηρεί στ’ Αυγώνυμα για την πρωτοεμφανιζόμενη τότε υπηρεσία Google Street View που έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα.

Έτσι κι έγινε. Ο παγκόσμιος κολοσσός της πληροφορικής έφθασε στη Χίο με ειδικό 3κυκλό όχημα γεμάτο με δεκάδες φωτογραφικές μηχανές και λέιζερ εξοπλισμό προκειμένου να φωτογραφήσει το χωριό των Αυγωνύμων.

Τα προβλήματα όμως που υπήρξαν στο νομικό καθεστώς της Ελλάδας, που απαγόρευε τη φωτογράφιση ιδιοκτησιών, δεν κατέστησε δυνατή τη δημοσιοποίηση της δουλειάς που έγινε.

Με το Google Car

Το πλήρωμα του χρόνου έφερε και τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία κι έτσι σήμερα, με την αναθεώρηση των νομικών κολλημάτων, οι φωτογραφίες που συνέθεσαν την τρισδιάστατη εικόνα των Αυγωνύμων θα δημοσιοποιηθούν μέχρι το Πάσχα, την ώρα που κορυφαία μνημεία της Ελλάδας δεν έχουν ακόμα φωτογραφηθεί.

Η στενή συνεργασία της Google με τον Αυγ. Νεαμονίτη δεν σταμάτησε εδώ. Σε επικοινωνία που είχε η εταιρία πριν από λίγες ημέρες με τον ίδιο του ζήτησε τη βοήθειά του προκειμένου να φωτογραφηθούν σημαντικά αξιοθέατα της Χίου με τη χρήση του Google Car.

«Ευελπιστώ ότι πριν το καλοκαίρι το συνεργείο της Google θα βρίσκεται στη Χίο, αυτή τη φορά με το Google Car, προκειμένου να φωτογραφήσει σημαντικά αξιοθέατα, όπως η Νέα Μονή και αρκετοί οικισμοί του νησιού», ανέφερε στον «π» ο Αυγ. Νεαμονίτης.

Ο ίδιος έχει αποσπάσει ήδη τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα συμβάλει στη φιλοξενία και την καθοδήγηση του συνεργείου της Google και σήμερα αναμένεται σύσκεψη στο δημαρχείο για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ