19.7.2012 19:16

Το γνωρίζουν Γανιάρης και Καρδαμυλίτες;

 
Η επίσημη γραμμή μέχρι τώρα είναι ότι το έργο της βελτίωσης του δρόμου από Μερσινίδι ως τα Καρδάμυλα πάσχει μόνο στην πρώτη του εργολαβία, αυτή με επίκεντρο το γεφύρι του Παντουκειούς. Ανακοινώνονταν, μάλιστα, ότι είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων για το δεύτερο τμήμα του έργου, από τη Λαγκάδα μέχρι τον κόμβο του Πιτυούς.
Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για να ψιλιαστείς ότι κάτι κι εκεί τρέχει. Ώσπου προχθές σύσσωμο το συνεργείο εργατών εγκατέλειψε τη Χίο, καθώς, όπως έλεγαν στους ανθρώπους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή, «έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος και επιστρέφουν στους μόνιμους τόπους κατοικίας τους», αδυνατώντας να κάνουν άλλη υπομονή.
Τι απ’ τα δυο συμβαίνει; Καθυστερεί η αποπληρωμή λογαριασμών από την Περιφέρεια ή πληρώνεται ο εργολάβος και μεταφέρει με το σταγονόμετρο το δημόσιο χρήμα στους εργάτες του; Ό,τι απ’ τα δυο κι αν συμβαίνει η ουσία είναι ότι και το δεύτερο τμήμα αντιμετωπίζει πια πρόβλημα, οι εργασίες διακόπηκαν, άσφαλτος δεν προβλέπεται άμεσα να πέσει στο δρόμο που οδηγεί προς τα Καρδάμυλα, κάτι που σίγουρα θα κάνει τους Καρδαμυλίτες δικαίως να δυσανασχετούν αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη να … ψαχτεί κάπως παραπάνω για την πορεία του έργου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ