1.8.2016 12:50

Γνωρίζουμε Κέραμο – Αγιάσματα και Μονή Μουνδών

ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΛΕΜΑΤΙΩΝ ΑΜΑΝΗΣ

Τις «προμετωπίδες» της άγνωστης σε πολλούς βορειοδυτικής Χίου συνεχίζει να μας γνωρίζει ο κύκλος ξεναγήσεων στην Αμανή που συνδιοργανώνεται από την Κίνηση Επαγγελματιών Αμανής και το Δήμο Χίου.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 11.00 ο ξεναγός Θωμάς Καραμουσλής, με σημείο εκκίνησης τα εγκαταλελειμμένα σήμερα γραφεία των εταιρειών εξόρυξης αντιμονίου στον Κέραμο θα αναφερθεί στη δυναμική της περιοχής μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν τα μεταλλεία απασχολούσαν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμιακού δυναμικού της. Στη συνέχεια η ξενάγηση θα επεκταθεί στα Αγιάσματα με αναφορές στην ιαματική δύναμη των νερών της περιοχής. Η ξενάγηση μπορεί να συνοδευτεί με λούση στο υδροθεραπευτήριο ή φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 19.00 ο Θωμάς Καραμουσλής ξεναγεί στη Μονή Μουδών των Διευχών. Το σημαντικότερο μοναστηριακό μνημείο της βόρειας Χίου, με την ωραιότερη και αναπάντεχη λαϊκή αγιογράφηση.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη ενώ η μετάβαση στα σημεία εκκίνησης γίνεται με ευθύνη των συμμετεχόντων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ