6.10.2016 18:45

Γνώρισαν τη Χίο [BINTEO]

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΑΠΟ 25 ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κοινωνοί του πολιτισμού, της ιστορίας αλλά και των καλά κρυμμένων μυστικών της Χίου έγιναν οι οικονομικοί και οικονομικοί ακόλουθοι που το πρωί της Πέμπτης έδωσαν το «παρόν» στο κάλεσμα του «Enterprise in Greece» προκειμένου να γνωρίσουν τη Χίο.

Μανώλης Βουρνούς, Δημήτρης Καράλης, Γιώργος Γεωργούλης αλλά και Γιώργος Περρής ανέλαβαν να αναλύσουν στους προσκεκλημένους όλα τα δεδομένα που αφορούν στο νησί μας, από την ιστορία και τον πολιτισμό του, τα έθιμα και τις γεύσεις του, μέχρι και το περιβάλλον επένδυσης στη Χίο.

Οι ομιλητές εστίασαν κυρίως στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού με τη Μαστίχα και το Ούζο να έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα αναφέρθηκαν σε ρουκετοπόλεμο και μόστρα σημειώνοντας ότι το νησί είναι ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Χίου, να τα αναδείξουμε και να τα προωθήσουμε στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό ότι ξένοι διπλωμάτες γνωρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και τα εξαγώγιμα προϊόντα. Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία θεωρώντας ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη Χίο που σε αυτή τη φάση αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες. Το να φέρουμε σε επαφή τους τοπικούς επιχειρηματίες με 25 ξένους πρέσβεις δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθούν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και γιατί όχι να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό», ανέφερε στον «π» ο επικεφαλής του Enterprise in Greece Χρήστος Στάικος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ