29.9.2016 14:53

Γνωριμία με την Κορεάτικη Κουζίνα

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙ Α ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

Μιαβραδιά, πλημμυρισμένη με αρώματα και γεύσεις Κορέας απήλαυσαν οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης γευσιγνωσίας που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στο ξενοδοχείο «Χανδρής», με αφορμή την επίσκεψη του Πρέσβη  Ahn Youngjip στο νησί μας.

Γνωριμία με τα παραδοσιακά Κορεάτικα πιάτα 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία του Χιακού κοινού με την κουζίνα της Κορέας και ομολογουμένως ο σεφ της Πρεσβείας έβαλε τα δυνατά του χαρίζοντας σε όλους εμάς απολαυστικά πιάτα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά κορεάτικα φαγητά όπως το Κιμτσι(λάχανο ιδιαίτερα πικάντικο με κόκκινη πιπεριά,  πιπερόριζα , αλεύρι ρυζιού), Κιμπάμπ(τόνος, σησαμέλαιο, φύκι, ρέβα τουρσί, καρότο, αυγό, σπανάκι και αλάτι) καθώς και το ιδιαίτερα δημοφιλή  Μπουλγκαλμπι(Μοσχάρι, κρεμμύδι, σόγια, μήλο, αχλάδι. Σκόρδο, σουσάμι και πιπερόριζα).

Μετά τη γευσιγνωσία των εξα;Iσιων Κορεάτικων δημιουργιών προσφέρθηκε και το παραδοσιακό ποτό της Κορέας soju.

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στο νησί του Ομήρου και της Μαστίχας» 

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας  Ahn Youngjip στο σύντομο χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε στα ελληνικά τους προσκεκλημένους  του  αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας της Κορέας και της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι στόχος της επίσκεψής του στο νησί μας είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες συνεργασίας στο ναυτιλιακό τομέα, δεδομένου ότι από τη Χίο κατάγονται οι μεγαλύτεροι εφοπλιστές του κόσμου. « Η αποστολή μου στη χώρα σας μου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψω τις κρυμμένες ομορφιές των νησιών σας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Η Χίος είναι γνωστή στον κόσμο από τη μαστίχα της, τον Όμηρο με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια αλλά και για τους εφοπλιστές», είπε ο κ. Ahn Youngjip προσθέτοντας ότι τόσο η βραδιά γευσιγνωσίας όσο και οι προβολές των Κορεάτικων ταινιών στοχεύουν στην γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον κορεάτικο πολιτισμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ