15.1.2024 8:09

Γνωριμία με τη Νότια Χίο από τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων

Πολιτιστική και πεζοπορική εκδήλωση στην Νότια Χίο πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου. Όλοι όσοι συμμετείχαν αρχικά επισκέφθηκαν την ζυθοποιία Χίου όπου έγινε ξενάγηση και στη συνέχεια οι επόμενες στάσεις ήταν στην Παναγία Κρήνα, στην Παναγία Σικελιά και στην Παναγία Αγρελωπούσαινα. Μετά από μία στάση στην Καλαμωτή συνεχίσθηκε η εκδήλωση με την ανάβαση μέχρι τον Προφήτη Ηλία όπου η πανοραμική θέα του Εμπορειού και της Κώμης είναι μαγευτική.

Ήταν μία ευκαιρία σχεδόν για όλους να δουν για πρώτη φορά τους βυζαντινούς ναούς από μέσα καθώς έγινε συνεννόηση από τον Σύλλογο τόσο με την αρχαιολογία όσο και με ιδιώτες ώστε να ανοιχθούν ειδικά για εμάς. Ευελπιστούμε η πρόταση μας προς τον Δήμο Χίου για καθιέρωση ενός δρομολογίου μία φορά την εβδομάδα με ξεναγό κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου ώστε να δίνεται η ευκαιρία να δουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Χίου τόσο οι τουρίστες όσο και Χιώτες να έχει θετική έκβαση. Είναι προς όφελος του νησιού και πρέπει να αναδείξουμε τα μνημεία μας. Επίσης η Χίος έχει πολλά γραφικά πεζοπορικά μονοπάτια προς όλες τις μεριές του νησιού και μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς της χώρας αρκεί να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και περισσότερη προβολή.

Ο Σύλλογος σύντομα θα ανακοινώσει την επόμενη εκδήλωση του η οποία θα πραγματοποιηθεί στο βορειοανατολικό τμήμα της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ