27.3.2013 15:36

Γκρίνια για την απραξία

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ

Πέρασαν τρία χρόνια σχεδόν από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην καταγραφή των ακινήτων ιδιοκτησίας του σε όλο το νησί.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει... σχεδόν τίποτα. Η Αστική Ακινήτων η οποία έχει αναλάβει πλέον να ολοκληρώσει την καταγραφή της ιδιωτιής περιουσίας του Δήμου δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα το αξιοσημείωτο πέρα από τις προσπάθειες για πρόσληψη διμηνιτών εργαζομένων κι ενός διευθυντή που προσκρούουν στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προειδοποιεί η υπηρεσία
Όσο δεν προχωρά η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας, τόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος για καταπατήσεις ακόμη και για μπλεξίματα με την Εφορία, προειδοποιεί η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. «Δεν έχει γίνει απογραφή των ακινήτων και δεν μπορούμε να υποβάλλουμε Ε9 με ότι αυτό συνεπάγεται», υποστήριξε με νόημα στα μέλη της  Οικονομικής Επιτροπής ο Π. Πεντάκης.
Και η νομική σύμβουλος του Δήμου όμως, Γρ. Αλοίμονου συνηγορώντας, υποστήριξε πως ο δήμος πρέπει να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Καθυστέρηση
Ως αδικαιολόγητη καθυστέρηση που οφείλεται στο ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να ακολουθήσει λάθος διαδικασία για την καταγραφή της περιουσίας του Δήμου, τη χαρακτήρισε ο Γ. Χαλλιορής και καταψήφισε την πρόταση να απευθύνει το Συμβούλιο έκκληση στην Αστική Ακινήτων ώστε να εντατικοποιήσει τους ρυθμούς καταγραφής της περιουσίας του Δήμου.
Βέβαια διάχυτη ήταν η αμφιβολία για την εντατικοποίηση των ρυθμών της εταιρείας, αφού ως γνωστό κοντοζυγώνει ο Απρίλιος και η εταιρεία δεν έχει καν ξεκινήσει τις μισθώσεις των παραλιών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ