16.12.2014 18:42

Γκαζώνει η υγραεριοκίνηση

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ PETROGAZ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες δημιουργίας πρατηρίου καυσίμων  υγραερίου  στη Χίο, γεγονός που θα ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα της χρήσης των καυσίμων κίνησης, των πωλήσεων αυτοκινήτων επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης και στα συνεργεία που θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν σύντομα.

Η εταιρεία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ έχει πάρει την άδεια ίδρυσης από το Γραφείο Συγκοινωνιών και περιμένει την έκδοση της απαραίτητης οικοδομικής άδειας μετά τον καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης στον χώρο πλάι από τις εγκαταστάσεις της στη Λευκωνιά του Κονταρίου, όπου θα κατασκευαστεί το πρατήριο.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε την δημιουργία όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά η ανάγκη του καθορισμού της αιγιαλίτιδας ζώνης μας καθυστερεί λίγο. Παλεύουμε την υπόθεση τρία χρόνια, ο κόσμος έχει δεχθεί πολύ ευχάριστα την προοπτική, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε τη νομιμότητα», δηλώνει ο προϊστάμενος του παραρτήματος Χίου Σίμος Σούτης. «Η PETROGAZ είναι μεγάλη και σοβαρή εταιρία, δεν παίζει με το κύρος της, την ασφάλεια του κόσμου και τους νόμους».

"Το μεγάλο πλεονέκτημα της κίνησης με υγραέριο είναι η οικονομία στην κατανάλωση", προσθέτει.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι φτάνει στο 30%.

Τιμές

Λόγω του ανταγωνισμού οι τιμές κόστους της μετατροπής των αυτοκινήτων έχουν μειωθεί, δεν είναι τόσο ακριβές όσο παλιότερα.

«Υπάρχουν στη Χίο συνεργεία μετατροπής για συγκεκριμένο τύπο ρεζερβουάρ υγραεριοκίνησης. Το μέγεθος και η χωρητικότητα είναι ανάλογη  με τον κυβισμό κάθε μέσου. Περισσότερα κυβικά, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ».

Αντίθετα αντίστροφη είναι η απόσβεση του κόστους αγοράς. «Όσο περισσότερα χιλιόμετρα κάνει το αυτοκίνητο, τόσο πιο γρήγορη είναι η απόσβεση του κεφαλαίου της μετατροπής, γιατί έχει μεγαλύτερο κέρδος από την οικονομία του κόστους και της κατανάλωσης. Γι’ αυτό στα επαγγελματικά οχήματα είναι πιο γρήγορη. Αν για μια διαδρομή 100 χλμ. χρειαζόμαστε 10 λίτρα βενζίνης, η αντίστοιχη ποσότητα για το υγραέριο αυξάνεται στα 12 λίτρα». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ