1.4.2015 12:53

Γιρλάντες από φωτιά και λαύρα

• 8 ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ!

Πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε να ανάβουν οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου και σε κεντρικά σημεία της αγοράς. Μια πρόχειρη ενασχόληση του αντιδημάρχου Κεντρικής Χίου με το θέμα διαπίστωσε ότι το άναμμα μιας από τις 24 που στολίζουν συνολικά την πρωτεύουσα στοιχίζει όσο ο υπόλοιπος γιορτινός διάκοσμος από τα λαμπιόνια πάνω στα δέντρα γύρω από τον δημοτικό κήπο.

«Το ενεργειακό κόστος τους είναι εξαιρετικά μεγάλο. Για 8 από αυτές μάλιστα, επειδή δεν υπήρχε τρόπος σύνδεσης τους πάνω στο δημοτικό φωτισμό, τοποθετήθηκαν ξεχωριστές παροχές ρεύματος», εξηγεί ο κ. Γ. Καραμανής.

Τα πάγια για την εξόφληση των συγκεκριμένων παροχών είναι σαφώς μικρότερα, καθώς εμπίπτουν στην κατηγορία του δημοτικού φωτισμού, ωστόσο ο Δήμος υποχρεώνεται να συντηρεί 8 ρολόγια για κάτι που χρησιμοποιείται μόλις ένα μήνα το χρόνο!

Έτοιμος για αναπροσαρμογή

«Σίγουρα το αισθητικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο, έστω κι αν μετά από ένα – δυο χρόνια χρήσης συνήθως αυτός ο εορταστικός διάκοσμος αχρηστεύεται. Συγκεκριμένα οι προδιαγραφές τους ήταν τέτοιες που όταν πυρακτώνονταν και έπεφτε πάνω τους βροχή σχεδόν αχρηστεύονταν. Σε μια περίοδο πολύ περιορισμένων διαθέσιμων πόρων όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να σφίγγουμε κάθε περιττή δαπάνη που εν τέλει επιβαρύνει το δημότη», δηλώνει ο κ. Καραμανής.

Στις προθέσεις του είναι έγκαιρα η δημοτική αρχή να επανασχεδιάσει την πολιτική του Δήμου για την εορταστική διακόσμιση, η καθυστέρηση για την οποία την έφερε τα περασμένα Χριστούγεννα στο απόσπασμα της δικαίως διαμαρτυρόμενης αγοράς, με γνώμονα όμως που θα δίνει ισοβαρή σημασία και στην αισθητική και στο οικονομικό αποτύπωμα των επιλογών.

«Εξίσου σοβαρή προσέγγιση απαιτείται και για την ασφάλεια όλων των παροχών ηλεκτρισμού από το Δήμο. Η αβασάνιστη τοποθέτηση τέτοιων υλικών πολλές φορές εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους», καταλήγει ο αντιδήμαρχος, στόχος του οποίου είναι να διασφαλίζονται πλήρως οι συνθήκες ασφαλείας που απαιτείται από την τοποθέτηση τους. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ