30.3.2016 10:29

Γιατροί του Κόσμου: Διαφωνούν με τα hotspots αλλά παραμένουν σε Χίο και Λέσβο

Την αντίθεσή τους στη μετατροπή των hotspots στα νησιά σε κέντρα κράτησης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι «Γιατροί του Κόσμου». Ωστόσο, ανακοινώνουν ότι δεν θα αναστείλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους σε Χίο και Λέσβο.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για τους άμεσους κινδύνους που θα έχει αυτή η ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, όσο και για «τις συνθήκες άδικης κράτησης που αυτή συνεπάγεται».

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι είναι καθήκον τους να μην αναστείλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους στα hotspots σε Λέσβο και Χίο, «αλλά αντιθέτως να συνεχίσουν να στηρίζουν το συγκεκριμένο πληθυσμό ο οποίος στερείται πρόσβασης σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες».

Σπεύδουν να διευκρινίσουν, όμως, ότι «η συνέχιση της δράσης τους σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποδοχή του νέου τρόπου λειτουργίας των προαναφερθέντων κέντρων, ο οποίος βασίζεται στον περιορισμό της ελευθερίας προσφύγων και μεταναστών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ