6.4.2012 9:30

Γιατί όχι και στον Καρφά;

ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ;

 
Τώρα δεν υπάρχει η δικαιολογία έλλειψης επαρκούς χρόνου. Επίσημα, με αποδοχή και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δόθηκε παράταση στην κοινωνική διαβούλευση για τις ανεμογεννήτριες μέχρι τις 25 Μαΐου, χρόνος ικανός να υπάρχει πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση.
Σήμερα η κίνηση πολιτών ενημερώνει τους κατοίκους της Αμανής, στις 18.30 στο πρώην δημαρχείο Βολισσού, για τις επιπτώσεις της επένδυσης, μια αμερόληπτη στάση της όμως θα επέβαλλε αντίστοιχη ενημέρωση και στους κατοίκους του Καρφά.
Αφενός γιατί η Αμανή δέχεται το μικρότερο όγκο ανεμογεννητριών (μόλις ένα από τα 7 πάρκα και 10 από τις 75 ανεμογεννήτριες), αφετέρου γιατί η τοποθέτηση δυνητικά μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις και για την ευρύτερη περιοχή του Καρφά, επιβαρυμένη εδώ και δεκαετίες από τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ.
Είναι δυνατόν να εκλαμβάνεται ως αξιόπιστη μια διαμαρτυρία, όταν δεν καταθέτει όλα τα δεδομένα στο τραπέζι; Αν δεν ενημερώνει ισόρροπα όλους τους ενδιαφερόμενους για το θέμα; Ας τεθεί στην κρίση των πολιτών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ