1.12.2021 14:39

Γιατί η αντιμετώπιση του «Αids» να είναι ταμπού; (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντυπα με σύνθημα «ΠΡΟSEXEΧΩ» στην Απλωταριά

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το «Αids» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Απλωταριά με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χίου.

Στην αγορά τοποθετήθηκε ένα σταντ με ενημερωτικά φυλλάδια και ένα έντυπο με τίτλο «ΠΡΟSEXΩ» το οποίο περιείχε προφυλακτικά χορηγίας του ΕΟΔΥ.  

Η σημερινή ημέρα είναι η Παγκόσμια Ημέρα καταπολέμησης του «Aids» και στόχος είναι σωστή ενημέρωση των πολιτών για τους τρόπους μετάδοσης του ιού.

Τόσο ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γ. Πατεριμός όσο και η Υπάλληλος του Κέντρου Κοινότητας, Αγγελική Ντανάκα στάθηκαν στη σημασία που έχει η σωστή ενημέρωση ως προς τους τρόπους μετάδοσης του ιού τονίζοντας παράλληλα την σημασία ένταξης των ατόμων με «Αids».

Η κα. Ντανάκα ερωτώμενη σχετικά με το αν στη Χίο οι πολίτες είναι ενημερωμένοι σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού απάντησε ότι «υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τους τρόπους μετάδοσης».

Μεταξύ άλλων τα άτομα με «Αids» εκτός από την ασθένεια αντιμετωπίζουν την περιθωριοποίηση και τον ρατσισμό με αποτέλεσμα άμεσες συνέπειες στην ψυχολογία τους.

Τέλος, αρκετοί πολίτες στην αγορά δίσταζαν να πάρουν και το έντυπο ενημέρωσης:

«Αυτό που αντιμετωπίζουν πάρα πολύ είναι το ταμπού και ο ρατσισμός. Βλέπουμε ότι σήμερα πάρα πολλοί δεν θέλει να πάρει αυτό φυλλάδιο δυστυχώς, όμως εμείς θα επιμείνουμε και θα είμαστε εδώ κάθε χρονιά μέχρι και ο τελευταίος Χιώτης να ενημερωθεί».

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ