28.4.2016 16:43

Γιατί αργεί ο πραματευτής;

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ "ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ" Η ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ" ΣΤΟ "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ

Ένας και πλέον χρόνος έχει περάσει από τη γνωστοποίηση των προθέσεων του Ιδρύματος "Στ. Νιάρχος" να χρηματοδοτήσει την επισκευή της πρώην Χειρουργικής Κλινικής, μετατρέποντας την  σε σύγχρονη Παθολογική πτέρυγα.

Πριν από μερικούς μήνες όλα έδειχναν να έχουν μπει στην τελική ευθεία και αναμένονταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για την επικύρωση της απόφασης για τη χρηματοδότηση της επισκευής με ποσό γύρω στις 400.000 ευρώ.

Οι μήνες και οι μέρες περνούν χωρίς να αλλάζει τίποτα,  πέρα από τους διοικητές και τις διοικήσεις στο "Σκυλίτσειο". Τον Γ. Επιτροπάκη διαδέχθηκε προσωρινά η Ελ. Βουτιέρου και πριν από λίγες μέρες ορίστηκε νέος διοικητής ο  Απ. Πατέστος, ο οποίος ακόμα δεν έχει αναλάβει καθήκοντα.

Οι επαφές συνεχίζονται ανάμεσα στο Ίδρυμα και το "Σκυλίτσειο", κάτι που επιβεβαιώνουν τόσο η κ. Βουτιέρου όσο και κ. ο Πάνος Βαζαίος, εκπρόσωπος του Ιδρύματος. Χωρίς να φαίνονται διατεθειμένοι ο καθένας για τους δικούς του λόγους να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία, και οι δυο καταλήγουν πως από το Ίδρυμα έχουν ζητηθεί επιπλέον μελέτες σχετικά με το έργο.

Τα πραγματικά αίτια

Πληροφορίες του "π" αναφέρουν πάντως πως ήδη υπάρχει θετική ανταπόκριση του Ιδρύματος για χρηματοδότηση, ύψους 400.000 ευρώ. Για να εκταμιευθεί ωστόσο αυτό το ποσό το Ίδρυμα ζητά εγγυήσεις ότι  το έργο θα ολοκληρωθεί και δεν θα παραμείνει ένα ημιτελές κουφάρι. «Μας δίνουν 400.000 ευρώ και μας ζητούν να εγγυηθούμε πως θα ολοκληρωθεί το έργο. Πλην όμως εμείς θέλουμε να μας δώσουν την πτέρυγα με το κλειδί στο χέρι! Αν πάρουμε τις  400.000, μαζί με όσα ήδη έχουν ξοδευτεί, για περίπου 100.000 ευρώ  που απομένουν για την ολοκλήρωση της πτέρυγας θα ήταν καταστροφικό για το Νοσοκομείο και για ολόκληρο το νησί να χαθεί το έργο», αναφέρουν καλά  ενημερωμένες πηγές.

Ήδη έχουν εκτελεστεί εργασίες περίπου 200.000 ευρώ. Με τις 400.000 του Ιδρύματος και με τις εκπτώσεις που θα υπάρξουν είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα απομένουν μόλις 100.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της επισκευής της Παθολογικής και την άμεση  λειτουργία της.

Αρετή και τόλμη

Η θετική στάση του Ιδρύματος είναι προφανές ότι δεν θα παραμείνει επ’ αόριστον. Η χιακή υποστήριξη κατά καιρούς στις ανάγκες του «Σκυλιτσείου» είναι βέβαιο ότι, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία το Νοσοκομείο αδυνατεί σήμερα με ίδιους πόρους να δεσμευτεί για την ολοκλήρωση του έργου, θα μεριμνήσει να καλύψει το κενό. Η προσφορά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» δεν πρέπει να χαθεί. Διοίκηση και όσοι έχουν την πολιτική ευθύνη για να απολαύσει το «Σκυλίτσειο» μια πολύ σημαντική δωρεά είναι απαραίτητο να κινητοποιηθούν και να λήξουν έγκαιρα, με αίσια έκβαση, την υπόθεση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ