28.11.2012 17:59

Για τα Α.με.Α. χωρίς τα Α.με.Α. (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ 5ΛΕΠΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Δυσάρεστη εντύπωση για το προεδρείο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου, προκάλεσε η ελάχιστη συμμετοχή των μελών της στην κινητοποίηση του πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στην οδό Δημοκρατίας.

 

Οι συμμετέχοντες που δεν ξεπέρασαν τους 20 σε αριθμό σε σύνολο άνω των 350, διαμαρτυρήθηκαν με πανό και δημόσιες ομιλίες για την τροπολογία της Κυβέρνησης με την οποία δεν εξαιρεί τα αναπηρικά επιδόματα από τις γενικότερες περικοπές.

 

Π. Καλόγερος

Αγανακτισμένος με τη στάση της πολιτείας φάνηκε σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Ολυμπιονίκης Π. Καλόγερος τονίζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο ότι τόσο καιρό τα άτομα με αναπηρία ζούσαν με τον αναπνευστήρα στη θάλασσα των προβλημάτων και τώρα τους τον βγάζουν και αυτόν.

Μάλιστα απογοητευμένος από τη μικρή συμμετοχή, διερωτήθηκε για το που πήγε το φιλότιμο και η αγωνιστικότητα του Έλληνα.

«Ειλικρινά λυπάμαι για τη σημερινή συμμετοχή αλλά κυρίως για την κατάντια στην οποία μας αναγκάζει να ζούμε η ελληνική πολιτεία έχοντας εξαφανίσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Εγώ θα είμαι παρόν και σήμερα και αύριο σε κάθε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης».

 

Τρ. Φιλλιπίδης

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πρόεδρου του Παραρτήματος της Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Tρύφωνα Φιλιππίδη, ο οποίος μέσα σε φορτισμένο κλίμα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ένταξή τους στην κοινωνία τα παιδιά με αυτισμό αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

 

«Είναι εξοργιστικό το πώς αυτοί οι άνθρωποι που κάθονται στα γραφεία τους, ασκούν την έννοια της διοίκησης. Δεν έχουν καμία επαφή με το περιβάλλον δυστυχώς».

 

Ντροπιαστική η στάση των οδηγών

Τα πνεύματα πάντως εντάθηκαν όταν στο τέλος της κινητοποίησης τα άτομα με αναπηρία απέκλεισαν για λιγότερο από 5 λεπτά την οδό Δημοκρατίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι οδηγοί μάλλον δεν έδειξαν κατανόηση και με συνεχή κορναρίσματα αποδοκίμασαν τους διαμαρτυρόμενους αναγκάζοντάς τους να αποσυρθούν στο πεζοδρόμιο πριν καν ολοκληρώσουν την ανάγνωση του ολοσέλιδου ψηφίσματος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ