15.12.2015 10:49

Για πρώτη φορά… συλλογικά

ΜΕ BRAND NAME «CHIOS» ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Ένα μεγάλο στοίχημα, αυτό της δημιουργίας “brand name” «Chios» έθεσαν οι φορείς του νησιού που συμμετείχαν στην διεθνή τουριστική έκθεση «Travel Turkey» που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Στο διεθνές τουριστικό γεγονός, η Χίος εκπροσωπήθηκε με τέσσερα περίπτερα.

Το περίπτερο του προορισμού κάτω από το όνομα “Χίος” που λειτούργησε με την συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Χίου, του Επιμελητηρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεστών, το περίπτερο του συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων σε συνεργασία με τον αντίστοιχο σύλλογο του Τσεσμέ, το περίπτερο του τουριστικού γραφείου Point tours και το περίπτερο του ξενοδοχείου Χανδρή.

Στα διάφορα περίπτερα συμετείχαν πολλοί επαγγελματίες της Χίου όπως για παράδειγμα ο σύλλογος Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων που είχε δυναμική παρουσία στο περίπτερο της “Χίου”.

«Είμαστε κυρίαρχοι στην αγορά της Σμύρνης»

Την πρωταγωνιστική παρουσία της Χίου στην αγορά της γειτονικής Σμύρνης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον «π» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Καράλης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να κάνουμε διαρκώς κινήσεις προκειμένου να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ως πρώτη επιλογή των γειτόνων.

«Γενικότερα η Χίος είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά. Αυτό σημαίνει ότι στην αγορά της Σμύρνης είμαστε οι κυρίαρχοι κι έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Τουρκία είναι η μεγάλη μας αγορά και συνεπώς η παρουσία μας πρέπει να είναι ανάλογη», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στη συνολική παρουσία του νησιού μας ο κ. Καράλης τόνισε ότι θα πρέπει να καλλιεργείται η ιδέα, η Χίος πλέον να εκπροσωπείται μόνο μέσα από ένα περίπτερο, κάτι που όπως είπε, θα επιτευχθεί μέσα από ευρύτερες συνεργασίες των φορέων της.

 

Η αλήθεια των αριθμών

Τα λεγόμενα του Δ. Καράλη επιβεβαίωσαν και τα επίσημα στοιχεία του Τελωνείου Χίου αφού από το 2012 μέχρι και σήμερα και παρά το καθεστώς της Βίζα για τους εισερχόμενους από την Τουρκία πολίτες, ο αριθμός των αφίξεων παρουσιάζει συνεχώς άνοδο.

Έτσι το 2012 οι Τούρκοι επισκέπτες έφθασαν του 29.928, το 2013 τους 56.299, το 2014 τους 65.875 ενώ για το 2015 μέχρι και σήμερα ο αριθμός των αφίξεων ξεπερνάει τις 76.000.

Παρόλα αυτά ο προβληματισμός που επικρατεί έχει να κάνει κυρίως με τις αφίξεις από την Ευρώπη, αφού μία ενδεχόμενη κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα αφήσει τη Χίο χωρίς τουρισμό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ το 2014 ο αριθμός των τουριστών με πτήσεις τσάρτερ άγγιξε τους 9.050, η φετινή περίοδος έκλεισε με μόλις 7.305.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ