17.6.2015 10:30

Για οκτώ ολόκληρα χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη του νεκρού αδερφού του

Ενας 70χρονος και η 43χρονη κόρη του ζημίωσαν το ΙΚΑ με περισσότερα από 100.000 ευρώ

Ούτε ένα ούτε δύο! Για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είχε δηλώσει το θάνατο του αδερφού του για να εισπράττει την σύνταξή του. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ένας 70χρονος Ελληνας και η 43χρονη κόρη του έπαιρναν τη σύνταξη με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια το ΙΚΑ να έχει ζημιωθεί με περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Σε βάρος του 70χρονου και της κόρης του σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και της απλής συνέργειας σε απάτη.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ο 70χρονος από το 2007 έως και σήμερα, δεν δήλωσε το θάνατο του αδερφού του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή του.

Προκειμένου οι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο θανών, να μην αντιληφθούν ότι η σύνταξη δεν έχει διακοπεί, ο 70χρονος κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας του αδερφού του, παρουσιάσθηκε στο Ι.Κ.Α και έκανε αίτηση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, δηλώνοντας την κατοικία του, ως διεύθυνση αποστολής της σχετικής αλληλογραφίας.

Επιπλέον, από το 2007 έως και τον περασμένο Μάιο, μετέβαινε επανειλημμένα σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α και κατέθετε πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα αναλήψεων Τράπεζας, στο όνομα του θανόντα, την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος και η 42χρονη κόρη του, προκειμένου να κάνουν ανάληψη της σύνταξης από μηχανήματα Α.Τ.Μ.

Το χρηματικό ποσό, που ζημίωσε το Ι.Κ.Α., από το 2007 έως και σήμερα υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε το Ι.Κ.Α. για τη διακοπή της σύνταξης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ