8.5.2013 9:56

Γι’ αυτό δεν έγιναν τα Duty Free στη Χίο

Την καθυστέρηση της έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το ΥΠΕΧΩΔΕ επικαλείται σε απάντησή του ο Δήμος Χίου αναφορικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» για την ακύρωση της επένδυσης Duty Free Shop στο κτίριο της παλιάς ιχθυόσκαλας στο λιμάνι της Χίου.

Ο Δήμος Χίου πάντως αποφεύγει να αναφερθεί στο αν τελικά χάθηκε η συγκεκριμένη επένδυση από το νησί ή η δημοτική αρχή είναι πρόθυμη να διεκδικήσει τη δημιουργία της στα πρότυπα του Δήμου Μυτιλήνης.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας σας, είχατε αναφερθεί στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών  ΚΑΕ , αφήνοντας αιχμές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Απαντώντας ως Δήμος Χίου και στο βαθμό που μας αφορά το συγκεκριμένο θέμα, σας ενημερώνουμε ότι:

Έχει υπογραφεί μεταξύ της ΚΑΕ και του Λιμενικού Ταμείου, συμφωνία για την παραχώρηση των κτιριακών υποδομών δίπλα στο Λιμεναρχείο, για την ανάπτυξη από τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών  , Duty Free Shop και στην Χίο. Η συγκεκριμένη επένδυση όπως και το έργο των πεζοδρομίων στην νότια πλευρά του λιμανιού καθυστερεί, διότι το ΥΠΕΧΩΔΕ ζήτησε από το Λιμεναρχείο την εκπόνηση ΜΠΕ( Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το Λιμάνι της Χίου ( το οποίο ως γνωστό κατασκευάσθηκε πριν από 120 χρόνια).

Το Λιμενικό Ταμείο Χίου, τώρα πλέον ως Δημοτικό, ζήτησε την εκπόνηση τέτοιας μελέτης και την έγκρισή της, από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά ως δια μαγείας εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ακόμη δοθεί η έγκριση, παρά τις συνεχείς πιέσεις μας στο αρμόδιο υπουργείο». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ