15.6.2016 16:58

Γεννήθηκε το παιδί της βιβλιοθήκης

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ , ΟΑΣΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ

Το χαμόγελο έλαμπε στα χείλη της Σχολικής Συμβούλου Ανατολής Βροχαρίδου, της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης Κοραή  Άννας Χατζίρη - Ζερβοπούλου και όλων των άλλων στελεχών και συντελεστών, που είδαν  την Κυριακή να γίνονται πραγματικότητα οι κόποι τους και  καμάρωσαν  την λειτουργία της  Ανταλλακτικής  Βιβλιοθήκης η οποία  εγκαινιάστηκε  με το διάβασμα του «Βιβλιοπόντικα», από το συγγραφέα του  Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Ο στόχος

Το άγχος που είχανε από το τρέξιμο της δουλειάς, η αγωνία για το αποτέλεσμα μετατράπηκαν σε ανακούφιση όταν συνειδητοποίησαν ότι το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο και επιβράβευσε  το διπλό στόχο της περασμένης Κυριακής. Ο ατμοσφαιρικός  χώρος της Ανταλλακτικής βιβλιοθήκης δεξιά από την κεντρική είσοδο , ο οποίος περιβάλλει την προτομή του Φίλιππου Αργέντη αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή για  πολιτιστικές επιμορφωτικές εκδηλώσεις αλλά και ως σημείο αναφοράς  στο οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να χαλαρώσει, να ανταλλάξει βιβλία, να απολαύσει την διαμονή με την παρέα του, να συνδυάσει το τερπνό με το ωφέλιμο. Το ποτό, τον καφέ του με το διάβασμα ενός ενδιαφέροντος βιβλίου, με αποδοτική κουβεντούλα και δημιουργική διαμονή.

Προς το παρόν βέβαια σερβίρεται μόνο πνευματική τροφή, αλλά ο καθένας  μπορεί να τα έχει  μαζί του και να απολαμβάνει ότι θέλει συμπληρωματικά, αφού η Βιβλιοθήκη  - από το αντικείμενο της και μόνο -   δεν ανταγωνίζεται  τα καταστήματα σίτισης.

Χρονικά ή εποχιακά  όρια  λειτουργίας δεν μπαίνουν προς το παρόν, η  αποδοχή και η επισκεψιμότητα  θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας του

Σεβασμός

Ο χώρος είναι  μια μικρή όαση που  προσφέρει εναλλακτικές επιλογές στους επισκέπτες. Όλα έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα, με πολύ δουλειά, σημαντική εθελοντική προσφορά, μεράκι.

«Θα λειτουργεί τις  ώρες κοινού της  βιβλιοθήκης, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 16:00 και το Σαββάτο  από τις 09:00 έως τις 14:00. Μπορούν  να απολαμβάνουν το χώρο κάποιοι  που δεν κάνουν ανταλλαγές, είναι ανοικτός για όλους που ξέρουν που βρίσκονται, τι θέλουν, πως θα το αποκτήσουν με ανταποδοτικό σεβασμό», δηλώνει στον «π»η Άννα Χατζίρη – Ζερβοπούλου.

Άλλες δράσεις

Η δράση και η προσφορά της  βιβλιοθήκης δεν ολοκληρώνονται εδώ. Πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η  διαμόρφωση και του  διπλανού κτιρίου, στο οποίο θα φιλοξενούνται άλλες αντίστοιχες δράσεις. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ