3.4.2014 10:44

Γενική απεργία των δασκάλων 4 και 9 Απριλίου

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Σε γενική απεργία καλεί τους δασκάλους ο Σύλλογος Δασκάλων Χίου την Πέμπτη 4 αλλά και στις 9 Απριλίου. Βασικό επιχείρημα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων είναι η αξιολόγηση και οι συμβάσεις εργασίας, τα οποία περιγραφεί στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

"Έχουμε χιλιάδες λόγους να ξεπεράσουμε εμπόδια και δυσκολίες, να μπούμε στον αγώνα, ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ!

Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση τσακίζουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Eπιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ μία πρέπει να είναι η απάντηση:

Καθολική συμμετοχή μας στις απεργίες. Μπλοκάρουμε το μέλλον που μας επιφυλλάσουν με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, μπλοκάρουμε το σχολείο που εκπαιδευτικοί και μαθητές θα είναι δέσμιοι των εργασιακών και μορφωτικων επιλογών των οικονομικα ισχυρών. Μπλοκάρουμε τις διαθεσιμότητες – απολύσεις που προωθούν, με τη στόχευση συμπτήξεων και συγχωνεύσεων Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Μπλοκάρουμε τον αντιδραστικό μοχλό της αξιολόγησης, το τσάκισμα του βασικού μισθού, τη μετατροπή των εργαζομένων σε 'ωφελούμενους', τον εξεταστικό μαραθώνιο και τον υποσιτισμό των παιδιών.

Με την πάλη μας βάζουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της ενότητας των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων με το λαό! Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ και η προοπτική!

Κυβέρνηση-Ε.Ε. με εργαλείο την αξιολόγηση στοχεύουν σε ένα σχολείο που οι εκπαιδευτικοί θα είναι χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με μισθούς πείνας των 586 ευρώ μεικτά, πετσοκόβουν επιδόματα και τριετίες.

Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, που ζητά από τους διευθυντές να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας με ανάθεση, επιχειρεί να κάμψει τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών. Αυτό είναι το «νέο σχολείο» που ετοιμάζουν.

Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό για να δουλεύουμε ως τον τάφο με συντάξεις πείνας. Προωθούν επικίνδυνες ρυθμίσεις για την υγεία της λαϊκής οικογένειας (γάλα, χημικά προϊόντα). Γιατροί και φάρμακα γίνονται πανάκριβα για το λαό. Χτυπούνε τη μητρότητα και την οικογένεια.

Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις αλλά και βάζοντας χέρι στα συνδικάτα και την απεργία.

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

Έχεις πια πείρα! Τα μέτρα αυτά είναι της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Έχουν αποφασιστεί πολλά χρόνια πριν (π.χ. η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, η αξιολόγηση κ.α.), εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με ή χωρίς Μνημόνια, με ή χωρίς χρέη, είτε με κρίση είτε όχι.

Μονόδρομος και διέξοδος για το λαό είναι να πάρει την τύχη του στα χέρια του, για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του!"

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 ΟΛΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:30πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ