5.9.2013 12:32

Γέμισε πλαστά η αγορά

ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Πόσοι από σας έχετε πάρει ρέστα ή μετά από συναλλαγές σας από την τράπεζα ή ακόμη και στο μπακάλικο της γειτονιάς έχετε βάλει στο πορτοφόλι τα ρέστα χωρίς καν να τα δείτε;

Αυτή η συνήθεια πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και πλέον να ελέγχουμε πάντα την ποιότητα των χρημάτων που κρατάμε σε όλες μας τις συναλλαγές.

Πρέπει να ελέγχουμε αν  τα χρώματά τους είναι ζωηρά, αν οι ταινίες και τα υδατογραφήματα είναι στη θέση τους και όλα αυτά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη γνησιότητα ενός χαρτονομίσματος.

Γεμίσαμε το καλοκαίρι

Κατά του χειμερινούς μήνες το φαινόμενο ήταν πιο σπάνιο και όταν «συλλαμβάνονταν» τα πλαστά, αυτά ήταν ενός χαρτονομίσματος.

Πλέον το φαινόμενο έχει γίνει συχνό τόσο στις τράπεζες όσο και στα καταστήματα, σχολίασε στον «π» τραπεζικός υπάλληλος συμπληρώνοντας ότι διακινούνται σε πλαστά διάφορα χαρτονομίσματα των 10, 20, 50 ακόμη κι 100 ευρώ.

Αποφεύγουν τις καταγγελίες

Τα κρούσματα έχουν πληθήνει στις καθημερινές μας συναλλαγές και η προμήθεια του ειδικού μηχανήματος που ελέγχει τα χρήματα για τη γνησιότητα τους θεωρείται επιβεβλημένη.

Ωστόσο οι πολίτες αποφεύγουν να καταγγείλουν τα περιστατικά στις αρχές, αφού φοβούνται «μην μπλέξουν» και εξαιτίας της χρονοβόρας διαδικασίας που ακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με καταθέσεις, μαρτυρίες κ.λπ.

Αυτό ίσως το κενό εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι διακινώντας το τελευταίο διάστημα και με την αύξηση του τουρισμού, πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ