18.6.2016 15:13

Γεμίσαμε με πλαστά έγγραφα

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Πονοκέφαλο για τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές αποτελεί πλέον η διακίνηση των πλαστών εγγράφων στα σημεία παραμονής προσφύγων και μεταναστών. Καθημερινά Ασφάλεια Χίου και Λιμεναρχείο εντοπίζουν δεκάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν με κάθε τρόπο από το νησί, παρά την απαγόρευση μετακίνησής τους που έχει επιβληθεί με απόφαση των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας.

Στο Λιμεναρχείο Χίου τα στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμένα καθημερινά έρχονται αντιμέτωπα με πρόσφυγες που προσπαθούν είτε με πλαστά διαβατήρια και χαρτιά ασύλου είτε μπαίνοντας σε ευφάνταστες κρύπτες στις νταλίκες που πρόκειται να ταξιδέψουν για τον Πειραιά.

Από τη γενικότερη κατάσταση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ούτε το αεροδρόμιο της Χίου. Το τελευταίο γνωστό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο όταν ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων ηλικίας 25 ετών προσπάθησε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για Αθήνα, επιδεικνύοντας ταυτότητες Ρουμανικών αρχών, που όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστές, ενώ για τους ίδιους ίσχυαν περιορισμοί παραμονής τους στο νησί και μη απομάκρυνσής τους από αυτό.

Οι ταυτότητες κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ