4.5.2012 10:31

Γεμίσαμε επαίτες του 48ωρου

ΤΥΦΛΟΙ, ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ, ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Σε προορισμό επαιτών μετατράπηκε ξαφνικά η Χίος, από την αθρόα προσέλευσης στο νησί ανθρώπων που επιδιώκουν κάτι ελάχιστο από τον τοπικό οβολό.
Από το πρωί του Σαββάτου διάφορες κατηγορίες επαιτών, κυρίως αθίγγανοι με μωρά στην αγκαλιά, τυφλοί που για πρώτη φορά αντίκρίσαν οι Χιώτες, ακόμη και οργανοπαίκτες με νταούλια και κλαρίνα γέμισαν το κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να βγάλουν μεροκάματο, αποσκοπώντας στην ευαισθησία του ντόπιου πληθυσμού.
Η εικόνα του κέντρου σε τίποτα δε θυμίζει πόλη που μέριμνα για την απάλειψη τέτοιων φαινομένων, καθώς η Δημοτική Αστυνομία δεν φαίνεται να παρενέβη σε κραυγαλέες περιπτώσεις επαιτείας στο κέντρο της Απλωταριάς, ενώ η Αστυνομία δηλώνει αναρμόδια για τους ελέγχους στο κέντρο. Προφανώς σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα το κέντρο να παραδίνεται στα ανοικτά χέρια των δήθεν... αναξιοπαθούντων.
Επαιτεία… εισαγωγής; 
Την Κυριακή γιόρταζε ο Ταξιάρχης στο Μανταμάδο της Λέσβου, που, ως ένας από τους πλέον γνωστούς θρησκευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα, μετατρέπεται σε πόλο έλξης για δεκάδες επαίτες που ταξιδεύουν για το σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη, προκειμένου να βγάλουν μεροκάματο.
Πιθανά εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν για την Πρωτομαγιά οι ναυτεργάτες, οι επαίτες βρήκαν την ευκαιρία να ασκήσουν το «έργο» τους και στη Χίο.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ