4.3.2016 11:27

Γεμάτες οι δομές φιλοξενίας, κατέβασε καταπέλτη το TeraJet

Ασφυκτικά γεμάτοι είναι οι χώροι φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο νησί, αφού το πρωί της Παρασκευής ο αριθμός των αφιχθέντων που παραμένουν στη Χίο παρέμενε αμετάβλητος, λίγο κάτω από 2.000 άτομα.

Το κύριο φορτίο του μεταναστευτικού σηκώνουν οι δομές της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ πάνω από 500 άτομα διαμένουν προσωρινά στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ..

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» οι Μ.Κ.Ο. το βράδυ της Πέμπτης αιτήθηκαν επιτακτικά από Δήμο και Περιφέρεια το άνοιγμα των Ταμπάκικων κάτι που το αρνήθηκε ο Δήμος, ενώ η Αστυνομία δηλώνει ότι δεν έχει λάβει καμία εντολή για χρήση του κτιρίου της οικογένειας Ζαφειράκη.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, το πλοίο TeraJet έπειτα από μία εβδομάδα αναμονής ετοιμάζεται να αναχωρήσει στις 22:00 της Παρασκευής από το λιμάνι της Χίου για τον Πειραιά, με 400 επιβάτες παρότι καταβάλλεται προσπάθεια ο αριθμός των εισιτηρίων να αυξηθεί. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ