4.4.2012 15:59

Το γεφύρι των στεναγμών

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Σε εντοπισμό σοβαρών προβλημάτων, που πρέπει να αντιμετωπισθούν και να λυθούν έγκαιρα, οφείλεται η στασιμότητα που παρατηρείται στο έργο της ανάπλασης του παραδοσιακού γεφυριού και της τάφρου στην περιοχή της  κεντρικής εισόδου του Κάστρου. Οι αιτίες που τα προκαλούν και οι προτεινόμενες λύσεις θα καταγραφούν στην μελέτη που έχει παραγγείλει 3η ΕΒΑ και ολοκληρώνει η δημοτική αρχή  σε λίγες μέρες, σύμφωνα με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της 3ης ΕΒΑ, Π. Βαλάκου, και τον αντιδήμαρχο, Π. Στεφάνου.
Τροποποίηση
«Κατά την πρόοδο της πρώτης φάσης των εργασιών εμφανίστηκαν μερικά προβλήματα, όπως η συσσώρευση υδάτων που μας έχει προβληματίσει και πρέπει να διερευνηθεί για να τροποποιήσουμε, αν χρειάζεται, το έργο. Δεν πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς σαφή εικόνα, γιατί υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης και μονιμοποίησης προβλημάτων, που θα καθιστούν αδύνατο τον υπάρχοντα σχεδιασμό και τη γρήγορη, συνεχή και μεγάλη φθορά του έργου. Έχουμε παραγγείλει μελέτη στο Δήμο Χίου, που θα μας υποδείξει τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια», εξηγεί η κ. Βαλάκου.
Σύμφωνα με την ίδια, εξετάζεται μεταξύ άλλων ακόμη και το ενδεχόμενο να μην αναδειχθούν περισσότερο οι καμάρες της γέφυρας, για να προστατευθεί η στατικότητα και η βατότητα της.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ