20.2.2017 17:26

Γέφυρες συνεργασίας ρίχνει ο Δήμος στους Μηχανικούς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάντηση εργασίας με τον νέο πρόεδρο του ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου Στρατή Μανωλακέλλη πραγματοποίησε ο Μανώλης Βουρνούς, παρουσία των μελών της Διοικούσας Επιτροπής από τη Χίο, του προέδρου του ΤΕΕ Χίου και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

Στη συνάντηση που ανέδειξε τον υψηλό βαθμό ωρίμανσης της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χίου και ΤΕΕ συζητήθηκαν διεξοδικά και δρομολογήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα:

  • Προσεισμικού ελέγχου σχολικών και δημόσιων κτιρίων.
  • Συνδιοργάνωση Ημερίδας στο αμέσως προσεχές διάστημα για τα θεμοσθετημένα ΣΧΟΑΑΠ, το χρονικό προγραμματισμό και τις υποκείμενες μελέτες που απαιτούνται.
  • Προετοιμασία μέσω συγκρότησης επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής Συνεδρίου με θέμα την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των οικισμών στη Χίο τα τελευταία 55 χρόνια, από την ψήφιση των σχετικών διαταγμάτων και έπειτα.
  • Παροχή ψηφιακής πληροφορίας προς τους Μηχανικούς μέσω της πλατφόρμας του Δήμου Χίου (ανάρτηση προεδρικών διαταγμάτων, χαρτών κ.α.).
  • Πλαίσιο συνεργασίας για αποτύπωση και διόρθωση σφαλμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες.
  • Ενημέρωση για Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Ομηρούπολης και Ιωνίας και πορεία μελετών (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη κ.α.).
  • Συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ σε Επιτροπές.

Η «κοινή» γλώσσα επικοινωνίας και η επιστημονική κατάρτιση και από τις δύο πλευρές στα εξειδικευμένα θέματα που αναπτύχθηκαν, θέτει τις βάσεις να προχωρήσουν ο Δήμος Χίου και το ΤΕΕ σε αναβάθμιση της επικοινωνίας και συνεργασίας τους στα σημαντικά τεχνικά θέματα του Δήμου που επιζητούν λύση και να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των μηχανικών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ